McMaffia

Författare

Misha Glenny

Översättare

Hans Magnusson

McMaffia

Svenska

2010-02-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Reportage

Översättare

Hans Magnusson

Författare

Recensionsdag

2010-03-01

Publiceringsdatum

2010-02-09

Bokinformation

Originaltitel

McMafia. Crime without frontiers

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, , Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026909

Antal Sidor

440

Vikt (kg)

0.259

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Vi gör allt möjligt på nätet i dag: bankärenden, handlar, dejtar, arbetar, lär och lever. Att leva i en helt igenom digitaliserad och globaliserad samhällsstruktur för med sig enorma fördelar. Men är vi trygga? Kan de institutioner som är satta att skydda oss på gatan också värna om vår säkerhet i den växande digitala världen? Har vi blivit alltför självgoda när det gäller vår säkerhet? Vi delar med oss av våra tankar, trosuppfattningar och intima detaljer ur vår privata sfär för vem som helst.

För den som är utsedd att upprätthålla lag och ordning så har situationen förvandlats till en mardröm, men för varje kriminell öppnar sig en värld av obegränsade möjligheter.

Misha Glenny, författare till den internationella storsäljaren McMaffia (2009), utforskar tre av de mest fundamentala hoten som vi står inför på 2000-talet: nätkriminalitet, storskalig nätkrigföring och industrispionage på nätet. Stat och näringsliv förlorar miljontals dollar varje år i kriget mot den osynliga och supersmarta nya sortens kriminell: hackaren.

Genom sitt undersökande reportage om den kriminella sajten DarkMarket blottlägger Glenny de mest livfulla, magstarka och belysande berättelserna. Han har spårat upp alla aktörerna på den arenan runt om i världen: kriminella hackare som JiLsi, Matrix och Lord Cyric, poliskommissarierna och nätsäkerhetsexperterna samt offren, och sätter dem i sitt sammanhang i en besk brygd av politik, ekonomi och historia.

Läs mer

Misha Glenny

DarkMarket

Om boken

Vapenhandel, narkotikahandel, prostitution och trafficking utgör en skrämmande stor del av världens BNP - uppskattningsvis hela tjugo procent!

I McMaffia tas vi med på en resa genom den internationella organiserade brottsligheten. Resan börjar med ett skrämmande och oförklarligt mord i ett brittiskt villaområde, och fortsätter med berättelser som ofta är fruktansvärda, någon gång inspirerande, vanligtvis bisarra och ibland till och med roliga. Tillsammans skapar de en hisnande bild av en skuggekonomi som växt så snabbt att den nu beräknas stå för tjugo procent av världens globala BNP.

Vi får följa Misha Glenny till vitt skilda miljöer runt om i världen - från sanslöst överdriven lyx till den mest bottenlösa misär i länder som Sydafrika, Nigeria, Israel, Colombia, Nordkorea, Kina, Karibien och Japan. Vi möter cyberbovar, Yakuza-maffiosos, "ormhuvuden", knark-, vapen- och kvinnohandlare på alla kontinenter.

McMaffia visar hur den organiserade brottsligheten på så många sätt har sipprat in i våra liv utan att vi är medvetna om det. De sanna historierna bidrar till bokens driv och gör den bitvis till en riktig nagelbitare.

Läs mer

McMaffia

Misha Glenny

McMaffia