Rekviem

Författare

Robyn Young

Översättare

Jessica Hallén

Rekviem

Svenska

2010-11-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Jessica Hallén

Författare

Recensionsdag

2010-12-01

Publiceringsdatum

2010-11-09

Bokinformation

Originaltitel

Requiem

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, , Ljudbok, Pocket, Storpocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113027562

Antal Sidor

523

Vikt (kg)

0.264

Ryggbredd (mm)

33

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

En episk berättelse når sitt slut. Robert Bruce har uppnått sitt mål att bli krönt till kung av Skottland, men vägen ditt har väckt Edward av Englands vrede. Den engelska kungen marscherar norrut, fast besluten att återta riket. Men engelsmännen är inte Roberts enda fiender. Genom att mörda sin stora rival, John Comyn, har han delat riket. Med en försvagad armé och med många nya fiender tvingas Robert fly ut i vildmarken. Han har en krona, men inget land, viljan att leda, men ingen verklig auktoritet.

Vid Bannockburn möter han slutligen Edward II i ett slag som avgör Skottlands framtid.

Läs mer

Robyn Young

Riket

Om boken

Vad händer om det enda hoppet du har att besegra din största fiende är att böja sig på knä och svära trohet till honom för att sedan gå i kamp mot ditt eget folk?

Kung Edward av England marscherar mot Skottland, han vill förena de brittiska öarna under en krona. Han har redan krossat Wales, nu står Skottland och Irland på tur.

En man ensam kan stoppa Edwards plan. Robert Bruce har seglat till Irland, fast besluten att på något sätt hindra engelsmännen. Han har själv också siktet på Skottlands tron.

Men han är förföljd av en lejd yrkesmördare. Robert tycks långt ifrån sitt mål, och det finns andra ögon på Skottlands tron, gamla fiender samlar ihop styrkor emot honom.

Detta är ett spel med erövring, makt och svek, och Robert upptäcker att för att överleva måste han överge allt han håller kärt. Han har alltid varit beredd att dö på slagfältet men vad mer måste han offra för att hålla sina förhoppningar vid liv?

Rebell är den andra delen i en planerad trilogi, som inleddes med Revolt. Det är en bländande berättelse om konspiration och delade lojaliteter, strid och svek, och ett superbt porträtt av den medeltida världen.

Läs mer

Rebell

Robyn Young

Rebell

Om boken

Revolt inleder en ny historisk trilogi av Robyn Young - denna gång står det skotska upproret, med Robert the Bruce i spetsen, för den historiska spänningen och berättelsen utspelas mellan åren 1262 och 1314.

År 1286. Skottland upplever den värsta vintern på evigheter. Folket tror att domedagen har kommit.
Kungen av Skottland rider ut från Edinburgh i stormen och mörkret. På vägen blir han mördad av en av sina egna män. Det finns ingen given arvinge, och inbördeskrig hotar Skottland och de mäktiga klanerna.
Samtidigt smider Edward, kungen av England, planer om att invadera Skottland. Men allt kommer inte att gå Edwards väg.

Ur slag och blodfejder reser sig en ung man. Han vågar trotsa Englands mäktigaste kung. Hans namn är Robert the Bruce och hans historia börjar i Revolt.

Läs mer

Revolt

Robyn Young

Revolt

Om boken

Slaget om Heliga landet är förlorat - tempelriddarnas sista strid har tagit sin början. Rekviem är den avslutande delen i trilogin om tempelriddaren Will Campbell, vilken inleddes med Brödraskapet och Korståg.

Nu är det Nådens år 1295 och det kristna imperiet i Heliga landet ligger i ruiner. Tempelriddaren Will Campbell är tillbaka i Paris och befinner sig i ett vägskäl. Han hade försvurit sig att upprätthålla Anima Templis principer, det hemliga brödraskapet inom Tempelherreorden, vars mål var fred - en fred som nu verkar längre bort än någonsin.

Tempelherreorden har ingått i allians med Wills fiende, kung Edward av England, med löfte om att hjälpa kungen i kriget mot Skottland. Denna fientliga pakt mot Wills hemland slår direkt mot hjärtpunkten i hans tro och lojalitet, samtidigt som förhållandet till hans dotter, Rose, blir allt kyligare och driver henne in i en farlig kärleksaffär.

Will ställs nu inför ett bittert val: att stanna i Tempelorden och utkämpa ännu ett krig han inte tror på, eller att bryta sina löften och föra sin egen kamp för freden, även om den skulle innebära att han måste kämpa - på skottarnas sida.

Snart befinner han sig mitt i en blodig konflikt, omedveten om att en ännu större fara är i annalkande. På Frankrikes tron sitter en krigisk kung vars begär efter suveränitet och allmakt trotsar alla förbund och som inte skyr några medel för att förverkliga sina storhetsvansinniga ambitioner.

Slaget om Heliga landet är förlorat - tempelriddarnas sista strid har just börjat.

Läs mer

Rekviem

Robyn Young

Rekviem

Om boken

Bunden av sitt trohetslöfte, driven av sitt mod… Vid slutet av det sista korståget möter vi en ung riddare som ger sig iväg för att skydda en hemlighet som kan ändra historiens gång.

London 1260. Vännerna Will och Garin tränas att bli tempelriddare i ordens högkvarter. Samtidigt på Syriens slättland står slaget mellan mamlukerna, egyptiska slavsoldater, och mongolerna. Härförare för de egyptiska soldaterna är den unge mamlukofficeren och tidigare slaven, Baybars. Mamlukerna segrar och Baybars griper makten och gör sig själv till sultan.
En ny stjärna stiger i Österland.
Baybars startar ett skoningslöst krig mot de kristna för att driva ut dem från Heliga landet. Muslimer mot kristna. Korset mot halvmånen. Känns konflikten igen? Då, för 750 år sedan, liksom nu, pågår strider om makten i denna del av Mellanöstern.
Mellan Will och Garin står Elwen, en ung kvinna och systerdotter till en hög tempelriddare. Dessa tre blir indragna i ränkerna kring en hemlig skrift, Boken om graal, skriven av Anima Templi, en andlig grupp - ett hemligt brödraskap - inom själva orden, som insett att judendom, kristendom och islam har en gemensam kärna och förespråkar försoning mellan de tre religionerna. Brödraskapets strävanden - och hela Tempelriddarorden - hotas dock av fiender, som fått reda på den komprometterande bokens existens och genom våld och list försöker lägga beslag på den.
Politik, passion, konspirationer och krig - Brödraskapet är en berättelse som rymmer allt det man kan önska sig av en riktigt underhållande historisk roman.

Läs mer

Brödraskapet

Robyn Young

Brödraskapet

Om boken

Året är 1274 och i den fortliknande staden Akko, korsfararnas sista stora befästning i Palestina, är en konflikt under uppsegling.

Will Campbell är tempelriddare, tränadför krigföring men som medlem av enmystisk sammanslutning kallad Brödraskapet även en fredens man. Efter åratal av blodspillan har Brödraskapet lyckats medla fram en vapenvila mellan kristna och muslimer. Men Will fruktar att de blivit förrådda. Kung Edvard av England, deras en gång så pålitlige beskyddare, har lovat påven att han ska leda ett nytt korståg, alltmedan ett större hot växer i Akko. En hänsynslös skara västerländska handelsmän, som profiterar på slavar och vapenhandel, planerar att sätta en djävulsk plan i verket som ska tända den fientliga gnistan i Heliga landet.
Under tiden i Kairo är sultan Baybars fångad i en maktkamp: hans äldste son och tronarvinge har blivit inblandad i den lömske siaren Khadirs ränksmideri.
Baybars vill ta sig an det mäktiga mongolriket medan Khadir och andra med honom vill krossa de kristna en gång för alla. När sultanens son intrigerar mot sin egen familj kommer gamla ärr från de tidigare korstågen i dagen - och nya sår slås upp.
Under krigets överskuggande hot slits Will mellan sin ed som tempelridare och sin hemliga roll i Brödraskapet och plikten gentemot Elwen, kvinnan han älskar men är förbjuden att äkta. När hans gamle vän - och fiende - Garin de Lyons dyker upp på uppdrag från kung Edvard glider Wills liv allt närmare förödelsens brant mot kaos och katastrof.

Korståg är den andra boken i Robyn Youngs trilogi som behandlar det kristna imperiets sista dramatiska dagar i det Heliga landet, kriget mellan England och Skottland under befäl av Edward I, och slutligen Tempelordens ödesdigra fall, i händerna på den franske kungen, Philippe IV.

Läs mer

Korståg

Robyn Young

Korståg