Turkish Delight

Författare

Niclas Ericsson

Turkish Delight

Svenska

2011-02-28

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Recensionsdag

2011-03-14

Publiceringsdatum

2011-02-28

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Patrik Andersson

Läsordning

2

Format

Inbunden, E-bok

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113032511

Antal Sidor

331

Vikt (kg)

0.584

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

158

Böcker av författaren

Om boken

Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.

Hälsosam mat är viktigt och här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig. Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar.

Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga utan tomma kalorier och rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter).

Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!

Slut på äggvitor och keso - så här kan en måltid se ut. Fördelningen varierar beroende på typ av träning:
Ungsbakad kycklingfilé (protein)
Wokad blomkål med ingefära och röd chili (grönsak)
Salsa på rostad paprika, tomat och sardeller (smaksättare)
Bulgur med lök och oliver (kolhydrat)

Läs mer

Niclas Ericsson, Camilla Porsman, Camilla Porsman Reimhult

Mat för dig som tränar

Om boken

Reportern Patrik Andersson reser till ett mytomspunnet och myllrande Istanbul för att hjälpa sin vän Okan. Patrik rycker ut som vän - men nyhetsreportern i honom känner också vittringen av en bra story.

I väntan på Okan dyker en kvinna upp som presenterar sig som Lokhoum - "Candy". Vid en närmare betraktelse visar hon sig inte vara kvinna - eller i alla fall inte född till det. Okan och Patrik möts så småningom på den exklusiva nattklubben Reina, där Okan omsvärmas av modelltjejer och champagnen ligger i ishinken.
Det är långt ifrån den Okan som Patrik lärt känna i Stockholm. Istanbul är Okans andra hem och han försörjer sig som kändisfotograf.

Nu behöver han Patriks hjälp att skaffa fram ett dokument gömt i en lägenhet som står under bevakning. Ryktet säger att detta dokument bevisar folkmordet på armenierna 1915. Ett sådant bevis vore förstås högexplosivt politiskt stoff som starka krafter kan göra allt för att dölja - eller avslöja, inte minst inom militären eller "den djupa staten". Dokumentet visar sig dock vara något helt annat - en vittnesbörd om en annan sorts massaker: en sexorgie som utmynnat i flera brutala lustmord. Det är höljt i dunkel vilka offren är men Patrik kommer en mycket mörk konspiration på spåren, där vän likaväl kan vara fiende.

I Turkish Delight blandas dagsaktuell politik och historiskt laddade ämnen i Istanbuls bögkvarter. Den är ett nytt steg i Niclas Ericssons författarskap och berättelsen om reportern Patrik Andersson, som introducerades i Familjehemligheter 2009.

Läs mer

Turkish Delight

Niclas Ericsson

Turkish Delight

Om boken

En spänningsdebut med storstadspuls som utspelar sig i Stockholms innekretsar, på sexchattar och i de mörkare hörnen av stadens skuggvärld. Mer samtida och färgstarkt än det mesta i genren.

Patrik har just börjat sin praktik på KvällsKuriren och är inte ens färdig journalist. Så när han får ett erbjudande att slippa intervjua kändisar om klonade husdjur för att ge sig i kast med ett mord tar han chansen utan att tveka. Det verkar vara ett drömläge.
Kändisfrisören René har hittats död i hallen till sin cityvåning. Vem har han släppt in mitt i natten och varför? Polisen misstänker ett hatbrott, men Patrik ser tecken på något annat.
Patriks kontakter i "bögfamiljen" - och inte minst med Renés sambo Jamil - ger honom information ingen annan har. Men det finns ett pris.
Han dras in i en ljusskygg värld av sex, på internet och i skumma källarlokaler, när han egentligen borde slicka sina sår. Den tio år yngre börsmäklaren Tobias har just dumpat honom för en porrfilmskarriär i USA. Och sin trasiga familjehistoria bär Patrik hela tiden med sig.
Förstasidan och löpet på KvällsKuriren kommer lätt. Lika lätt är det inte att tampas med intrigerna bland journalisträvarna på redaktionen. Hans nyfunne vän Okan, tidningens street-smarte fotograf, ser till att han inte går på för många minor.
I stället springer de på nattklubbar och premiärer tillsammans med Patriks barndomsvän Mandy. En framgångsrik filmfotograf som inte låter någon nypa honom i häcken bara för att han gärna går i högklackat och stringtrosor.
När ett andra mord drabbar en ung man som står Patrik nära tycker redaktionschefen att han är för insyltad för att få fortsätta rapportera. Patrik vägrar släppa taget. Men de spår han finner leder till honom själv och polisen är honom hack i häl. Hans enda väg ut är att stämma träff med mördaren.

Läs mer

Familjehemligheter

Niclas Ericsson

Familjehemligheter