Det här är konst

Författare

Stephen Farthing

Översättare

Erland Törngren

Gabriel Setterborg

Det här är konst

Svenska

2011-09-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Historia

Översättare

Erland Törngren, Gabriel Setterborg

Författare

Stephen Farthing

Recensionsdag

2011-09-28

Publiceringsdatum

2011-09-15

Bokinformation

Originaltitel

This is Art - The whole story

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113034621

Antal Sidor

576

Vikt (kg)

1.942

Ryggbredd (mm)

48

Höjd (mm)

254

Bredd (mm)

183

Böcker av författaren

Om boken

Det finns inga kulturer utan konst. Viljan att avbilda och berätta är lika naturlig för människan som för fåglar att bygga bo. Men konsten har tagit sig radikalt olika uttryck genom tiderna. Vad fanns för ursprungliga avsikter med alla dessa konstverk, och hur kan vi förstå dem i dag?

Hur kommer det sig att konsten blomstrade under vissa perioder men inte under andra? Och vad är det som gör vissa konstverk så betydelsefulla?

Det här är konst är en ambitiös, överflödande rik konsthistoria som guidar oss genom världens mest ikoniska bildkonstverk - dem vi ofta stöter på när vi bläddrar i en tidning, besöker museer eller hittar som omslag på böcker. Vi får följa konstens utveckling period för period och möta varje konstgenre, från måleri och skulptur till konceptkonst och performance. Parallellt med historien om konsten löper en kulturell tidslinje som förser läsaren med den historiska kontexten vid varje period.

Denna osedvanligt tillgängliga konsthistoria börjar med en ingående översiktskildring av konsten utifrån de sociala och kulturella sammanhang den sprungit från. Sedan får vi följa med på en spännande resa genom konstens utveckling genom tiderna. Noggranna analyser av centrala konstnärers idéer och verk belyser hur de har påverkats av varandra och förklarar vad de försökte åstadkomma. Konstverk som kan representera en hel period eller rörelse lyfts fram och analyseras i detalj avseende alltifrån färgval och bildspråk till teknik, vilket ger oss en möjlighet att tolka konstverkens betydelse som aldrig förr.

Läs mer

Stephen Farthing

Det här är konst