Ge plats för familjen

Författare

Jesper Juul

Monica Öien

Översättare

Thomas Andersson

Ge plats för familjen

Svenska

2011-09-21

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Inspirationsböcker

Översättare

Thomas Andersson

Författare

Recensionsdag

2011-10-12

Publiceringsdatum

2011-09-21

Bokinformation

Originaltitel

Rom for familien

Originalspråk

Danska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113036946

Antal Sidor

174

Vikt (kg)

0.444

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

233

Bredd (mm)

160

Böcker av författaren

Om boken

Är du en av dem som aldrig får tiden att räcka till både jobb och familj? Hur får man i så fall relationerna - både till partnern och barnen - att fungera? Det finns inga enkla svar på den frågan. Men Ge plats för familjen ger nya sätt att tänka och se på våra nära relationer som kan revolutionera familjelivet.

Ge plats för familjen följer familjelivet från befruktning till när barnen är stora. På ett omvälvande sätt vänder den kände familjeterapeuten Jesper Juul uppochned på gamla sanningar. Bland annat avlivar han myten om att uppfostran är av avgörande betydelse för hur barnet beter sig och utvecklas. I stället återkommer Juul ständigt till att vi måste vara uppriktiga mot och samarbeta med våra barn (och vår partner med för den delen) för att kunna påverka dem. "Barn är inte i behov av uppfostran, de behöver empatisk vägledning. Vi kan se på barnen som att de kom från en annan planet. De är obekanta med den här världen och behöver därför vägledning."

Med värme, livsvisdom och nytänkande beskriver och funderar författarna Jesper Juul och Monica Øien kring hur nära relationer fungerar och utvecklas. Och hur man kan använda de kunskaperna för att få familjelivet att fungera.
Ge plats för familjen är full av handfasta råd och kloka citat - den är en upptäcktsresa i det allra viktigaste i livet, relationerna till våra närmaste.

Jesper Juul och Monica Øien använder husets rum som symbol för de olika rum som familjelivet kan delas in i. Huset med alla känslorna:
Sovrummet - när två blir tre
Barnkammaren - närhet och känslor
Tonårsrummet - uppror och ansvar
Badrummet - kropp och hälsa
Köket - mat och samtal
Vardagsrummet - gemenskap och stämning

Läs mer

Jesper Juul, Monica Öien

Ge plats för familjen

Om boken

Tvåbarnschocker, frånvarande fäder, oroliga mammor, syskonsvartsjuka, sömnlösa nätter, viljestarka barn … Den välkända familjeterapeuten Jesper Juul har för första gången coachat svenska familjer.
Nu kommer hans kloka råd och tankar i bokform.

Under ett par års tid har Jesper Juul coachat ett stort antal svenska familjer, några med mer vardagliga problem, andra med större bekymmer. Resultatet har blivit en bok om föräldracoachning där Jesper Juul med varsam hand, men på ett rättframt sätt och med glimten i ögat, hjälper familjerna att hitta ett förhållningssätt till det vardagskaos som många av dem befinner sig i.
I boken resonerar Jesper Juul om vikten av att lyssna på sina barn, att lita på barnens kompetens och förmåga att själva ta ansvar. Han diskuterar kring hur dagens föräldrar - och barn - förhåller sig till ledarskap, respekt och demokrati och om livet i de allt fler nya familjerna där det bara finns en närvarande förälder.
Många är vi som känner igen oss i de frågor och situationer som tas upp. Är ett barn aggressivt för att det leker våldslekar? Är den bästa lösningen att barnet alltid får bo ihop med och träffa båda sina föräldrar? Är jämställdhet nyckeln till att en familj ska må bra? Vad gör man egentligen åt den här rasande syskonsvartsjukan som lätt uppstår när tre blir fyra? Vad kan två utmattade föräldrar göra när deras barn vill göra annat än att sova och hur hittar man den omtalade livsbalansen?
Frågorna är samlade under teman, som viljestarka barn, relationen mellan de vuxna i familjen, syskonbråk, separation mellan föräldrarna. Till varje tema har Jesper Juul skrivit ett förord om hur man kan hantera just detta problem.
Jesper Juul har hjälpt ett stort antal familjer världen över och hans råd präglas av stor respekt gentemot barnen.

Läs mer

Föräldracoachning med Jesper Juul

Anna-Maria Stawreberg, Jesper Juul

Föräldracoachning med Jesper Juul