A Scent of Sweden

Författare

Kristina Kisthinios

A Scent of Sweden

Engelska

2011-02-21

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Presentböcker

Författare

Publiceringsdatum

2011-02-21

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Engelska

Format

Kartonnage, Kartonnage, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113037738

Antal Sidor

96

Vikt (kg)

0.41

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

247

Bredd (mm)

171

Böcker av författaren

Om boken

I A Scent of Sweden presenteras Sverige som en mångfasetterad nation med spännande historia, levande landsbygd, storslagen natur, pulserande stadsliv, företagspionjärer och nationella kulturaktiviteter. Allt i en lättläst och informativ bok på engelska.

Boken innehåller även fokus på svensk företagsamhet och uppfinnarglöd samt en avdelning med svenska profiler inom sport och kultur. Vidare presenteras om den svenska historien, fakta för besökare, landsdelarna, svenska högtider och svenska maträtter. Allt för att ge en aktuell och informativ bild med historisk förankring av det som ger A Scent of Sweden.

I företagsavsnittet ingår bland andra IKEA, Volvo, SAAB, Hennes & Mauritz, Hasselblad och exportfenomenet Absolut. Även glasbruk som Orrefors och Kosta/Boda tas upp.
Uppfinningar och innovationer behandlas i ett eget avsnitt. I kapitlet om sport- och kulturpersonligheter presenteras ett flertal profiler kortfattat, däribland Björn Borg, Ingemar Stenmark, Ingmar Bergman, Astrid Lindgren, samt typiska svenska sporter som bandy och längdskidåkning. Givetvis finns klassiska maträtter och recept med, alltifrån Janssons frestelse, renskav och kantareller till semlor och pepparkakor.

Läs mer

Kristina Kisthinios

A Scent of Sweden