Författare:
Julkokboken
Svenska
2011-09-27
Utgivet av: Norstedts
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Läs mer
Slut i lager
Beskrivning
Detaljer
Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Bokinformation
Originalspråk
Svenska
Språk
Svenska
Format
InbundenProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113038414
Antal Sidor
160
Vikt (kg)
1.161
Ryggbredd (mm)
22
Höjd (mm)
286
Bredd (mm)
263
Böcker av författaren
Om boken
I Allt om mats Plockmat presenteras mängder av recept för stora och små tillfällen. Det kan handla om enkelt plock till inflyttningsfesten där man varken behöver bestick eller tallrikar som är svåra att hitta i flyttstöket, eller after work-hänget där maten fort måste snos ihop när man själv kommer hem samtidigt som gästerna. Men plockmat fungerar också utmärkt till nyårsminglet där man kanske hellre dansar än fastnar i en lång sittning. Vad sägs till exempel om oxfilétartar, ankleverkanapéer och ostron på fem olika sätt?
Cashewnötssnurror, miniburgare på högrev och kantarellkanapéer, grönkålspizzor och pinchos med kallrökt lax här finns mat för alla tillfällen: hemmakvällar med de närmaste, öppet hus med trädgårdsbuffé och större fester med många gäster. Recepten kompletteras med välbehövliga praktiska råd och tips: Vad kan förberedas? Hur mycket mat går åt? Hur lång tid tar maten att laga? Vad passar ihop och vad kan vara bra komplement?
Läs mer
Allt om Mat
Plockmat
Om boken
I tidningen Allt om Mat:s avdelning "Köp hem 5" bjuder några av Sveriges främsta matskribenter på spännande rätter som är enkla att ta till när fantasin tryter. Rätterna utgår från ett antal basingredienser som ofta finns hemma. Till dessa behöver du endast köpa hem fem ingredienser för att få till en lättlagad och smakrik middag. I de flesta fall har du dessutom maten på bordet inom en halvtimme!
Med sina 180 recept har Köp hem fem goda förutsättningar att bli din och din familjs nya vardagsmatsbibel. Det är god mat utan krångel.
Läs mer
Allt om Mat
Köp hem fem
Om boken
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Läs mer
Allt om Mat
Julkokboken
Om boken
Många känner sig idag osäkra på fisk. Man vet inte heller riktigt vilken fisk man ska välja med tanke på utrotningshoten för många arter. Det kan även vara svårt att variera sig och få inspiration till nya, goda rätter.
Men fisk och skaldjur är god och nyttig mat som innehåller nyttiga omega-3 fetter, vitaminer och mineraler. Vi bör äta hela 120 g per person två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Gör du det?
Fisk och skaldjur är självklart inte bara nyttigt, utan framförallt väldigt gott. Boken innehåller läckra rätter som passar både till vardag och fest utan att det för den skull behöver ta en hel eftermiddag att laga dem. Fisk är faktiskt många gånger snabbmat. Här finns klassiska recept som stekt sill och kokta dillkräftor och mängder av nya spännande recept med både insjöfisk och havsfisk.
Boken innehåller inte några utrotningshotade fiskar som finns på WWF:s röda lista. Förutom de många recepten innehåller den en mängd fakta om hanteringen av fisk, alltifrån hur man ser om fisken är färsk till hur man rensar och flår olika typer av fiskar och skaldjur. Dessutom vissa grundrecept, exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
Ur innehållet: sill och strömming, plattfiskar, torskfiskar, sej, kolja, långa, hooki, gös, gädda, abborre, skaldjur, fiskgrytor och soppor, laxfiskar, såser, övrigt, filea, flå, bena ur etc, vilka fiskar som är med på WWF:s röda lista, fångstmetoder, certifiering, krav och MSC-märkning, åtgång, hållbarhet, förvaring.
Fisk & skaldjur är rikt illustrerad med läckra matbilder.
Läs mer
Allt om Mat
Nya Fisk & skaldjur
Om boken
Läs mer
Allt om Mat , Jan Holmström
Slutet gott