Ulla Hasselmarks Fröbok

Författare

Ulla Hasselmark

Ulla Hasselmarks Fröbok

2012-03-06

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2012-03-06

Recensionsdag

2012-04-04

Formgivare omslag

Lukas Möllersten

Kategori

Praktiska handböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Allt om trädgård

Omslagsfotograf

Ulla Hasselmark

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113038568

Antal Sidor

177

Vikt (kg)

0.773

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

246

Bredd (mm)

200

Böcker av författaren

Om boken

Världen är full av frön; de samlas i drivor på trottoarerna, du ser dem flyga i vinden, guppa på vattnet. Ulla Hasselmarks Fröbok rymmer mängder av praktiska råd och tips för den som vill så själv.

"Jag vet inte hur många tusentals krukor jag stått lutad över i väntan på att den första lilla gröna tippen ska sticka upp. Jag har ingen aning om hur många växter jag dragit upp från frö, bara att det är många. Men jag vet hur roligt det är. Därför har jag skrivit den här boken med avsikten att locka dig till frösåddens magiska värld. Jag vågar påstå att du inte kommer att ångra dig."

Så skrev Ulla Hasselmark i förordet då denna bok gavs ut första gången år 2000. Den blev en succé, och många har efterfrågat en ny upplaga. Den nya, reviderade och uppdaterade utgåvan av Fröbok är en entusiastisk guide genom en underbar värld av fröer och blommor. Låt dig inspireras till egna försök. Det är enkelt och smittande roligt. Snart fyller du din trädgård med fantastiska växter, alla från egen sådd. Här finns möjligheter till färgrikedom och mångfald. Alla de vanliga växterna - men också de exotiska - kan du så själv. Till och med träd och buskar, och många av våra rumsväxter!

Lite såjord, några plastpottor och frön är egentligen allt som behövs för att ta första steget. Här får du skötselråd för de sköra plantorna. I början behöver de omvårdnad som en baby, nästan. Att samla frön är så roligt att det snabbt blir en svårartad last, och boken hjälper dig att bli skicklig i konsten att väcka ett frö ur vilan.

Läs mer

Ulla Hasselmark

Ulla Hasselmarks Fröbok