Hav

Författare

Anders Engvall

Pär-Anders Bergqvist

Hav

Svenska

2012-04-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2012-05-02

Publiceringsdatum

2012-04-11

Formgivare omslag

Holy Diver

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Björn Tesch

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113043852

Antal Sidor

216

Vikt (kg)

1.868

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

303

Bredd (mm)

302

Böcker av författaren

Om boken

Om du fick välja en fisk- eller skaldjursrätt i veckan under ett helt år, vilka skulle det bli? Det är inte helt lätt att svara på för någon. Förmodligen skulle de flesta av oss tvingas stanna efter ett par veckor i brist på idéer. För är det något vi svenskar är dåliga på så är det att variera våra fisk- och skaldjursrätter.

Därför har boken Hav - fisk- och skaldjursrecept för årets alla veckor kommit till. Den är skapad av Anders Engvall och Pär-Anders Bergqvist som tillsammans driver fiskbutik och cateringverksamhet under just namnet Hav i Stockholm. Dessförinnan har de haft chefspositioner på några av landets bäst ansedda krogar i Stockholm, bland annat Operakällaren, Den Gyldene Freden, Riche och Sturehof. De har även i olika omgångar vunnit tävlingarna Guldfisken och Gyllene Kniven.

Kokboken Hav är uppdelad i 52 vackra uppslag som representerar varsin vecka under året. Vart och ett med ett noga komponerat recept som överensstämmer med såväl svenska traditioner som säsong för respektive fisk. Recepten är inte krångligare än att vem som helst kan klara av att tillaga dem på omkring 40 minuter. Något som illustreras med att varje uppslag åtföljs av ett tips på musik att ha på i bakgrunden när man tillagar rätterna. När skivan är slut är rätten klar.
Förutom att boken är visuellt maffig och föredömligt pedagogisk beträffande själva recepten, har den ett avspänt och personligt anslag som är ganska otypiskt när det gäller kokböcker. Det gör att den passar lika bra som coffetable-bok som följeslagare i köket.
En perfekt presentbok med andra ord.

Läs mer

Anders Engvall, Pär-Anders Bergqvist

Hav