Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix

Författare

Sven Lindström

Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix

Svenska

2013-01-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2013-02-13

Publiceringsdatum

2013-01-22

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Bokinformation

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Jan Olofsson

Format

Kartonnage, E-bok

Produktion

Papper

Hello fat matt/Perigord

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113046549

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.57

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

202

Bredd (mm)

159

Böcker av författaren

Om boken

Roxette - Den osannolika resan tur och retur berättar historien om ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna. Det är en historia full av passion och drama, glädje och sorg, sensationell framgång och nattsvart motgång.

Vi får följa Roxette hela vägen. Hobbyprojektet som Per Gessle knappt vågade tro på när han var en blonderad föredetting och Marie Fredriksson Sveriges starkaste lysande kvinnliga artist. Världssuccén som matade ut internationella pophits som "The Look", "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride" under slutet av 80-talet och det tidiga 90-talet. Turnéerna, skivinspelningarna och konflikterna. Chockbeskedet när Marie Fredrikssons hjärntumör sånär hade gett historien ett tragiskt slut. Den långa och svåra vägen tillbaka. Och så den närmast ändlösa globala comebacken inför jublande och gråtande fans över hela världen, en återkomst utan motstycke i svensk musikhistoria.

Roxette - Den osannolika resan tur och retur vidgar förståelsen för ett unikt svenskt musikfenomen, ofta lika ljummet och styvmoderligt behandlat på hemmaplan som närmast religiöst dyrkat runtom i världen.

Läs mer

Sven Lindström

Roxette

Om boken

Om du en lördagskväll i mars 1967 hade kommit in på klubben Speakeasy i London och frågat efter Jan Olofsson, hade du fått svaret "han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix".

Han växte upp i en liten etta i Malmö, men från radion i köket kom ljud från en värld utan begränsningar. Radio Luxemburg och rock'n'roll lockade mer än pappas rörmokarjobb. Som 13-åring slog han igenom som Sveriges yngsta rockkung. Men det var inte där hans talanger låg. Som manager, spinndoktor, skivbolagsboss, fotograf och partyproffs blev han Sveriges mest kända popdoldis i London under hela 60-talet.

Han delade rum med The Beatles i Hamburg, fixade det enda svenska skivkontraktet med demonproducenten Joe Meek, var husfotograf på tv-programmet Ready Steady Go!, sågs längst fram i VIP-kön på alla Londons inneklubbar, vaknade bakis i Brian Epsteins gästrum dagen efter releasepartyt för Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, startade skivbolag och nattklubb, bjöds på köttbullar av Cat Stevens mamma och hjälpte Stikkan att lansera Abba i USA flera år innan genombrottet. Han kände alla, gjorde allt och fotograferade det mesta.

Sven Lindström, författare till den kritikerrosade biografin Att vara Per Gessle, har skrivit ett nytt och osannolikt roligt kapitel i svensk pophistoria.

Läs mer

Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix

Sven Lindström

Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix