Vintageparty

Författare

Emma Sundh

Louise Lemming

Linda Hansson

Vintageparty

Svenska

2013-03-26

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2013-04-17

Publiceringsdatum

2013-03-26

Illustratör

Jennie Ekström

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Martina Ankarfyr, Anna Larsson

Illustratör

Jennie Ekström

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113048130

Antal Sidor

157

Vikt (kg)

0.71

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

268

Bredd (mm)

198

Böcker av författaren

Om boken

8 oktober 2018, samma dag som FN släppte den klimatrapport som slog fast att vi behöver fördubbla ansträngningarna för att nå 1,5-gradersmålet, bildade Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh Klimatklubben. Målet var att omvandla den utbredda klimatångesten till engagemang.

Samma sak vill de göra med den här boken, som med hjälp av experter, hårda siffror och inspiration visar hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv (varje läsare ska kunna sätta egna klimatmål) men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

De tre författarna har alla tre ett tydligt hållbarhetsperspektiv i sina verksamheter, men tar också hjälp av såväl forskare som andra inspiratörer, som redan tagit avgörande steg mot ett mer klimatneutralt liv. Siffror, resonemang och jämförelser mixas upp med kreativa lösningar, checklistor och tankeväckande möten.

Det är den avgörande frågan för vår tid, och för tiden framför oss. Gör skillnad! tar den på största allvar men tror också att varje val som individen gör spelar roll. Den här boken visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett. När vissa dörrar stängs öppnas helt nya möjligheter.

Läs mer

Maria Soxbo, Johanna Nilsson, Emma Sundh, Kristin Lidström

Gör skillnad!

Om boken

"Vår utgångspunkt är att göra enkla frisyrer som ser avancerade ut. Det är det enklaste och billigaste sättet att förändra sitt utseende."

Har du alltid undrat hur stjärnorna från förr gjorde sina eleganta frisyrer? Har du drömt om Veronica Lakes Hollywood-svall eller Marilyn Monroes lekfulla lockar? Hur du gör de där uppsättningarna som ger dig expressbiljett till blickfånget på cocktailfesten?

Vintagefrisyrer är boken för dig som vill lära dig allt om tidernas bästa accessoar, frisyren. Boken innehåller massor av frisyrer, från loopar, valkar och bikupor till Victory rolls, Pile of curls och Jackie-vippen. Dessutom hela kapitel om lockar, luggar, verktyg och tips, hårfärg, håraccessoarer och hattar och makeup. Allt förklaras på ett enkelt sätt med tydliga steg för steg-beskrivningar och tillhörande bilder. Oavsett om du letar efter en vardagslook eller något för festen kommer du att få ditt lystmäte.

Även om boken är nischad mot svunna tiders frisyrer, kan tipsen appliceras på moderna frisyrer och inspirera alla, även de som inte trodde att vintagefrisyrer var något för dem.

I boken får vi också - genom frisyrerna - följa med på en tidsresa. Boken tar avstamp i ett romantiskt 1910-tal med pompadourer och valkar, som snart övergår till dekadensens och dramatikens 20-tal. De långa hårsvallen hos unga kvinnor kapas och korta wave-frisyrer med fjädrar i, tillsammans med flapperklänningar och svängig Charleston, blir synonymt med en purfärsk kvinnobild. Vi fortsätter genom den kreativa ransoneringstiden och målar streck på baksidan av benen i brist på nylonstrumpor med söm. Några år senare vinkar vi adjö till kriget med ett V for Victory och 40-talets victory rolls. På 50-talet sladdar ungdomskulturen in med ett vrål, vida kjolar dansar jitterbugg, eyeliner målas tjock, brylkrämen flödar och en högt sittande hästsvans blir helt plötsligt uttryck för en hel kultur. Revolt ända ut i hårtopparna.

Vintagefrisyrer är en handbok med enkla instruktioner på fantasifulla och tidlösa frisyrer, men innehåller också spännande historia, finurliga pyssel och vackra fotografier. Utifrån boken ska du kunna göra frisyren och fixa sminket och sedan ta modellens plats i en lite vackrare verklighet.

Läs mer

Vintagefrisyrer

Emma Sundh, Sarah Wing, Emma Sundh

Vintagefrisyrer

Om boken

Vintageparty är boken för dig som vill bjuda till en riktigt personlig fest. Låt dig inspireras av sagolika bilder och skapa miljöer med influenser från äldre tider och bli årets festfixare.

Vintagebröllop och temafester, med utgångspunkt i Do It Yourself-rörelsen, är en stor trend i USA och Storbritannien. Nu tar författarna konceptet till Sverige! De populära mode- och vintagebloggarna Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sundh presenterar sju olika teman för fest:

Vårvimmel

Picknickparty

Folkparksfest

Skördefest

Båtbaluns

Reslust

Vinteryra

De underbart vackra bilderna, finurliga tipsen, läckra recepten, inspiration i form av sminkning, frisyrer och kläder och en nypa av din egen kreativitet gör det perfekta partyt möjligt. Miljömedvetenhet, budget och man tager vad man haver är utgångspunkt för idéerna. Författarna uppmuntrar också till att ta till vara på våra originella och genuina miljöer. Låt festlokalen utgöras av en rustik folkpark, en vacker gammal lada, en vindpinad brygga eller en blommande äng och bygg din fest på teman sprungna ur historiska traditioner - allt för att skapa nya.

Läs mer

Vintageparty

Emma Sundh, Louise Lemming, Linda Hansson, Jennie Ekström

Vintageparty

Nyheter

6 september 2019

Från klimatångest till handlingskraft

Nyheter