Snacka snyggt

Författare

Elaine Eksvärd

Snacka snyggt

Svenska

2014-01-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Psykologiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2014-02-12

Publiceringsdatum

2014-01-22

Formgivare omslag

Miroslav Šokčić

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Pocket

Produktion

Papper

G-print matt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Bookwell AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113054476

Antal Sidor

288

Vikt (kg)

0.577

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

218

Bredd (mm)

140

Böcker av författaren

Om boken

Retoriken handlar inte om konsten att tala, det handlar om konsten att få folk att vilja lyssna på det du har att säga. Det menar Elaine Eksvärd, en av Sveriges mest anlitade retorikexperter och föreläsare. I den utökade och reviderade utgåvan av hennes bästsäljande bok Snacka snyggt får du lära dig hur du når dit.

Får du handsvett bara du tänker på att hålla tal? Får du inte riktigt till det på presentationerna på jobbet? Eller vill du helt enkelt bara bli ännu grymmare på att tala inför människor och få folk att lyssna på det du har att säga? Med grund i den moderna retoriken guidar Elaine Eksvärd dig till hur du blir den bästa retoriska versionen av dig själv. Oavsett om du ska hålla tal på ett bröllop, hålla en presentation på jobbet, löneförhandla eller ge kritik på ett snyggt sätt. Retorik är så mycket större än att bara stå inför en stor publik och hålla ett anförande. Enligt Elaine handlar det om hur du i din vardag kan hitta en mall som hjälper dig att vara dig själv i situationer där du behöver föra fram ett budskap, oavsett om det är inför en person eller 200 personer. I Snacka snyggt lär Elaine dig bland annat fem steg till att få lyssnarens uppmärksamhet, hur du får folk att gilla dig på tre minuter, konversationsteknik, argumentationsteknik, det senaste inom bloggretorik, presentationsteknik med wow-känsla, och hur du räddar situationen när något går fel. Dessutom tre helt nya kapitel om hur du talar med olika personlighetstyper, mentala retoriska platser och om tal som folk vill lyssna på.

Snacka snyggt är den givna guiden till hur du tar retoriken från talarstolen till din vardag och får folk att vilja lyssna till det du har att säga.

Läs mer

Elaine Eksvärd

Snacka snyggt

Om boken

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicera över generationsgränserna.

I boken kartlägger Elaine Bergqvist språk, kultur, historiska händelser och andra faktorer som påverkat varje generation. Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Vilken musik lyssnade man på? Hur klädde man sig? Vilka filmer såg man? Vilka ord och uttryck är typiska för olika generationer? Det här är en bok där läsaren både kan skratta igenkännande åt sin egen generation men också lära sig hur andra generationer tänker och refererar beroende på bakgrund och uppväxt. Något som man kan ha stor nytta av både i arbets- och privatlivet.

Elaine Bergqvist är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter. Hon är även författare till den bästsäljande boken Härskarteknik, den fula vägen till makt.

Läs mer

Du är din generation

Elaine Eksvärd

Du är din generation