Gourmetburgare

Författare

Steve Burggraf

Guillaume Pagliano

Alexandre Auriac

Översättare

Anna Olsson

Gourmetburgare

2014-04-28

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2014-04-28

Översättare

Anna Olsson

Recensionsdag

2014-05-21

Kategori

Allmänna kokböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

L´Atelier du hamburger de Big Fernand

Originalspråk

Franska

Omslagsfotograf

Charlotte Lascève

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113058054

Antal Sidor

72

Vikt (kg)

0.331

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

195

Bredd (mm)

195

Böcker av författaren

Om boken

Under de senaste åren har hamburgaren tagit det definitiva klivet in i finköket, utan att för den sakens skull förlora sina enkla rötter. En bra burgare är fortfarande saftig, god och mättande. Genial i sin enkelhet. Men den kan faktiskt rymma det mesta som går att servera mellan två bröd. Och dessutom vara både nyttig och överdådig, traditionell och utmanande, simpel och avancerad.

Oavsett vad man väljer för ingredienser så finns det ett antal frågor att söka svar på innan man ställer sig vid spisen eller grillen: Vad är det egentligen som gör en bra hamburgare så god? Hur får man fram det bästa brödet? Vilken ost bör man använda? Hur gör man med grönsakerna? Vad blandas i köttet? Såserna? Och hur får man till fantastiska pommes frites?

Svaret ryms på 76 sidor. Följ med till den världsberömda hamburgerateljén Big Fernand i Paris! Här får du följa tre entusiaster som bestämde sig för att starta en egen restaurang och laborera fram de absolut bästa hamburgarna i hela världen.

I Gourmetburgare får vi ta del av deras gyllene regler som alltid går att luta sig mot oavsett vilken sorts burgare man vill göra, samt recept på mängder av olika varianter - från klassisk cheeseburgare via tartarburgare på tonfisk till vegetarisk burgare med grillade grönsaker. De franska influenserna är förstås många (starka ostar, färska kryddor, goda viner) men man lär sig också att göra hamburgare på såväl amerikanskt som irländskt och indiskt vis.

Kort efter restaurangstarten ringlade sig köerna långa och Big Fernand blev ett begrepp. Många besökare fick därmed tillfälle att kräset testa fram de bästa burgarna. Recepten finns i Gourmetburgare.


Läs mer

Steve Burggraf, Guillaume Pagliano, Alexandre Auriac

Gourmetburgare