Blommande rum

Författare

Gunnar Kaj

Blommande rum

Svenska

2015-03-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2015-03-18

Publiceringsdatum

2015-03-12

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Charlotte Gawell

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113060286

Antal Sidor

151

Vikt (kg)

0.708

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

249

Bredd (mm)

195

Böcker av författaren

Om boken

På sitt oefterhärmliga vis berättar blomsterkonstnären Gunnar Kaj inspirerande och generöst om hur man kan skapa liv i sitt hem med blommor.

Han beskriver allt från det enklaste arrangemang till pampiga buketter med många olika slags växter. En nyplockad perenn som pryder sommardukningen, en enkel ros på nattduksbordet, ett vackert stilleben med krukväxter eller en stor bukett av nyplockade ängsblommor ...
Här finns mängder med tips och inspiration att hämta för årets alla skiftningar.

Boken är rikt illustrerad med Charlotte Gawells vackra bilder och Gunnar Kajs skisser. Deras förra bok, Låt det blomma! (2012), valdes till årets bästa måltidslitteratur och nominerades till Årets trädgårdsbok.

Läs mer

Gunnar Kaj

Blommande rum

Om boken

Varje år strax före jul står Stockholm i festskrud. Gäster från när och fjärran anländer till Nobelfesten på Stockholms stadshus, där salarna är smyckade med ett överdåd av blommor.

Under mer än tio år har Gunnar Kaj ansvarat för blomsterdekorationerna på Nobelbanketten. Olika teman, ständiga överraskningar och samspel med andra kreatörer har gjort hans arrangemang till en fest för ögat. Här delar han generöst med sig av hemligheterna bakom sina blomsterarrangemang, beskriver några av sina favoritväxter och återkommer ofta till naturen, som är en av hans stora inspirationskällor. Han visar också hur man kan duka vackert med blommor och göra egna arrangemang. Boken är rikt illustrerad med fantastiska bilder från alla årstider och vänder sig till alla blomsterälskare.

"Vi använder blommor för att uttrycka oss, för att förstärka det vi vill säga när det kan vara svårt att formulera sig och orden inte räcker till. För att markera betydelsefulla tillfällen och för att tacka, hylla eller fira. För att uttrycka kärlek, omsorg och sorg. Då duger det inte med plastblommor eller blommor av tyg utan det måste vara riktiga, levande blommor. I mitt arbete med att sätta samman växter finns oftast naturens eget sätt att göra det som ett ideal och en läromästare. Det är ett av de teman som jag berättar om i boken."

Gunnar Kaj är blomsterkonstnären som under tolv år har ansvarat för blomsterarrangemangen på Nobelbanketten. Innan växterna tog plats i hans liv utbildade han sig till bildlärare och arbetade som illustratör. Han har gjort flera uppmärksammade blomsterutställningar, bland annat på Drottningholms slott. Han håller också populära kurser och föredrag.

Charlotte Gawell har tagit alla de nya fotografierna till boken. Hon har inredning, mat och trädgård som några av sina specialområden. Bland mycket annat har hon tagit bilderna till Tre mästare, tre trädgårdar och till Grönt! Odla egna grönsaker.

Läs mer

Låt det blomma!

Gunnar Kaj

Låt det blomma!