Det vita gardet

Författare

Michail Bulgakov

Det vita gardet

Svenska

2015-06-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Klassiker

Författare

Publiceringsdatum

2015-06-04

Bokinformation

Originalspråk

Ryska

Språk

Svenska

Serie

Norstedts klassiker

Format

E-bok, Häftad

Produktdetaljer

ISBN

9789113062235

Böcker av författaren

Om boken

Få böcker kan mäta sig med Mästaren och Margarita när det handlar om att få nya entusiastiska läsare!

Det är 1930-tal i Moskva när en mystisk främling dyker upp. I hans sällskap finns en naken kvinna, en man i jockeymössa och en cigarrökande jättelik svart katt. Märkliga saker börjar hända. Det är som om djävulen själv kommit till Moskva för att skapa oro och panik bland litteratörer, pampar och svartabörshajar. Saken blir ännu mer intrikat när främlingen börjar berätta om ett möte mellan romaren Pontius Pilatus och en ung upprorsman som gripits i Jerusalem och som översteprästerna vill se avrättad.

Amanda Svensson har skrivit förordet till Bulgakovs klassiska romansatir som kommit att bli ett av mästerverken i den moderna litteraturen, för evigt förknippad med halsbrytande fantasteri, vild komik och bitsk satir.

Läs mer

Michail Bulgakov

Mästaren och Margarita

Om boken

"Storslaget och skrämmande var året 1918 efter Kristi födelse, andra året efter revolutionen."

Det vita gardet (1924) utspelas i Kiev år 1918, ett Kiev belägrat av bolsjevikerna. Det är romanen om revolutionens motståndare, om den borgerliga spillra som i det längsta söker undfly revolutionens segrande arméer. Bulgakov ställer frågan: Vad ska de vita kämpa för? Vad gäller deras kamp? Klart visar han att de befinner sig i en politiskt hopplös situation. Men samtidigt skildrar han deras värld, deras etik och livsstil med djupaste sympati. I deras värld finns värmen och ljuset.

Läs mer

Det vita gardet

Michail Bulgakov

Det vita gardet