Inte gå under

Författare

Malin Hedin

Inte gå under

Svenska

2015-03-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2015-03-19

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113065397

Böcker av författaren

Om boken

Maria, en ung och levnadsglad kvinna, försvinner efter en midsommarfest 1983. Därefter börjar sammanhållningen i den lilla byn i Dalarna sakta falla samman. En del menar att Maria helt enkelt gett sig av, trots att hennes lilla dotter lämnats ensam kvar.
Marias mamma Greta vägrar tro att dottern har lämnat byn frivilligt. Hon börjar vandra för att finna Maria och hon kommer inte att ge upp förrän hon har gjort det. Men kanske finns det de i byn som inte vill att hon lyckas.Dimdans är Malin Hedins tredje bok, en spänningsroman om vad som sker efter ett försvinnande. Om de hemligheter och lögner som växer i dess spår och om sanningens pris.

Läs mer

Malin Hedin

Dimdans

Om boken

Mirjam är fylld av entusiasm inför sin första lärartjänst på ett friskolegymnasium i en mindre svensk stad. Men verkligheten på skolan har inte så stora likheter med hennes höga förväntningar. Ledningen prioriterar inte den pedagogiska verksamheten och skolan har hög personalomsättning.

Hon engagerar sig i den strulige eleven Azad. För att hjälpa honom från att gå under är hon tvungen att bryta mot en mängd regler, och vad som är det rätta blir allt svårare att avgöra.

En gripande roman om lärarrollen, om engagemang och besvikelse, och om den moderna skolans brister i en tid när ingen längre vet vem som ska ta ansvar.

Läs mer

Inte gå under

Malin Hedin

Inte gå under

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

26 april 2023

”Motsättningen mellan det idylliska och destruktiva skapar bra spänning”

IntervjuerNyheter