Idag ska vi inte dö

Författare

Magnus Falkehed

Niclas Hammarström

Idag ska vi inte dö

Svenska

2016-02-17

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Sann berättelse

Författare

Publiceringsdatum

2016-02-17

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Pocket, Inbunden, E-bok

Produktion

Papper

LABB Bokpapper trähaltigt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113072869

Antal Sidor

471

Vikt (kg)

0.285

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

180

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp.

Läs mer

Magnus Falkehed, Niclas Hammarström

Idag ska vi inte dö

Om boken

Fransk afton vänder sig till alla de som är nyfikna på den mytomspunna bistrokulturen vars liv har blivit romantiserat i så många texter och filmer. Med hjälp av bokens härliga recept, drycksförslag, anekdoter och medföljande musik kan man drömma sig bort till Paris eller skapa sin egen franska afton hemma! Stockholmaren Magnus Falkehed har tillbringat de senaste 15 av sina 40 år i Paris. Därifrån bevakar han det franska samhällslivet och nyhetsflödet som korrespondent åt några av Sveriges ledande dagstidningar: Aftonbladet, Dagens Industri, Göteborgsposten och Sydsvenskan.

Läs mer

Fransk afton

Magnus Falkehed

Fransk afton