Speglarnas bok

Författare

E O Chirovici

Översättare

Patrik Hammarsten

Speglarnas bok

2017-03-06

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Författare

Publiceringsdatum

2017-03-06

Översättare

Patrik Hammarsten

Recensionsdag

2017-03-27

Formgivare omslag

Anders Timrén

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

The Book of Mirrors

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113073040

Antal Sidor

298

Vikt (kg)

0.464

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

217

Bredd (mm)

147

Miljöpåverkan

250g CO2e
Papper
ca 196 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 36 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 19 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Speglarnas bok

Recensioner

”En finurligt konstruerad metaberättelse” Lotta Olsson

Dagens Nyheter

Böcker av författaren

Om boken

Efter att ha läst delarna av ett manus om ett ökänt mord börjar den litterära agenten Peter Katz göra en egen undersökning för att ta reda på vad som egentligen hände.

Men vittnesmålen och polisrapporterna motsäger varandra. Vem mördade professorn och varför? Ingen tycks vilja att sanningen ska komma fram.

Speglarnas bok är en smart och välskriven thriller som direkt fångar läsaren.

Läs mer

E O Chirovici

Speglarnas bok