Huskurer

Författare

Karin Berndl

Nici Hofer

Översättare

Eva Andreasson

Huskurer

2016-09-05

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2016-09-05

Översättare

Eva Andreasson

Recensionsdag

2016-09-28

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Kategori

Hälsa

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Vinegar Socks

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113073996

Antal Sidor

112

Vikt (kg)

0.531

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

212

Bredd (mm)

211

Böcker av författaren

Om boken

I de flesta familjer har man sina väl beprövade huskurer ofta har de gått i arv i generationer. Det kan handla om att lindra en förkylning eller stimulera immunförsvaret under årets mörka månader. Ofta är det relativt enkla recept med ingredienser man hittar hemma i skafferiet eller i den nära naturen.

I Huskurer presenteras ett fyrtiotal olika kurer i form av läkande och lindrande salvor, liniment, omslag, avkok, soppor och teer. Vi får lära oss hur vi kan rensa luftvägarna med salt och kamomill, lindra huvudvärk med ormbunksliniment och få bukt med en uppblåst mage genom ett hopkok av kummin, fänkål och anis. Här finns också läppbalsam av bivax, kokosolja och lavendel, varm lökmjölk mot hosta och äppelcurd mot förstoppning.

Mycket handlar om att stärka immunförsvaret och det är slående hur mycket i den gamla kunskapen som liknar de senaste rönen. När Karin Berndl och Nici Hofer beskriver de olika ingredienserna så handlar det, precis som i dagens hälsotrender, om alltifrån nyttiga vitaminer och antioxidanter till antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Det är något särskilt med att kunna kurera sig själv, och i den här boken får vi mängder av exempel på enkla kurer som får oss att må bättre. Och detta med ingredienser vi ofta redan har tillgång till.

Läs mer

Karin Berndl, Nici Hofer

Huskurer

Nyheter

4 juli 2017

Lindra getingsticket med lök

Nyheter