Barmästarens manual

Författare

Mathin Lundgren

Barmästarens manual

Svenska

2016-09-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Vin & dryck

Författare

Recensionsdag

2016-10-05

Publiceringsdatum

2016-09-12

Formgivare omslag

Kristin Lidström

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Charlotte Gawell

Format

Inbunden, Flexband

Produktion

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113074139

Antal Sidor

156

Vikt (kg)

0.476

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

245

Bredd (mm)

176

Böcker av författaren

Om boken

Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. Den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren lär oss att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden - utan att för den sakens skull försumma gästerna.

I Barmästarens manual berättar Mathin Lundgren om de grundläggande drinkfamiljerna ur vilka de flesta av dagens drinkar härstammar. Utifrån dessa familjer grenar drinkarna ut sig - klassikerna, varianterna och de personliga skapelserna. När du lärt dig principerna för varje familj kan du börja experimentera fritt på egen hand. Dessutom ger han tips om prylar och vad du behöver ha i barskåpet, idéer om is och recept på goda snacks som passar bra till drinkarna.

"Jag har haft nöjet att resa världen över och har druckit drinkar i några av världens bästa barer. Vissa bättre än andra. Det som har varit gemensamt för de bättre är att de som har trollbundit mig mest också är de som har lyckats få mig att känna mig som hemma, vilket är något att ta med sig nästa gång du bjuder hem vänner på en drink. Med bra ingredienser, lite förberedelse och gästfrihet kommer man långt.

För mig handlar drinkar om hantverk precis på samma sätt som matlagning där allt görs från grunden. I den här boken ska jag försöka ge er motivationen och verktygen för att lägga ner det där lilla extra som gör att dina gäster kommer att tala om dina drinkar långt efter det att festen är slut."

Läs mer

Mathin Lundgren

Barmästarens manual