När man vet att någon snart ska dö

Författare

Lisa Blomqvist

När man vet att någon snart ska dö

2018-09-25

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2018-09-25

Formgivare omslag

Moa Schulman

Kategori

Hälsa

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113089188

Böcker av författaren

Om boken

Hur planerar man för att någon ska dö? Vem ska finnas på plats, hur håller man sams och varför blir man så vansinnigt arg? Vad kan man kräva av sjukvården och hur tar man farväl?

När Lisa Blomqvists pappa låg för döden fann hon sig plötsligt helt handfallen. I ett virrvarr av känslor och praktiska måsten önskade hon att hon varit bättre förberedd, vetat vad som skulle hända och vad hon borde göra. När någon ska födas är en väska redan packad, förberedande kurser har gåtts, faktaböcker har plöjts. Men med döden är det som att vi in i det sista vill sopa allt under mattan.

Nu har hon skrivit den handbok för anhöriga till döende personer som hon önskar att hon själv hade haft. Hon intervjuar läkare, psykologer och andra som jobbar med livets slutskede och sorg. Fakta och råd varvas med den egna berättelsen om hur det är att förlora någon man älskar. En varm och finstämd bok som inte blundar för vare sig absurditeter eller tabun. Men som samtidigt erbjuder handfast och praktisk hjälp i ett av livets mest omvälvande skeenden.

Läs mer

Lisa Blomqvist

När man vet att någon snart ska dö

Nyheter

Foto: Göran Segeholm

3 oktober 2018

Hur hanterar man att någon ska dö?

Nyheter