Att gå

Författare

Erling Kagge

Översättare

Helena Stedman

Att gå

Svenska

2019-01-18

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsa

Översättare

Helena Stedman

Författare

Publiceringsdatum

2019-01-18

Formgivare omslag

Miroslav Šokčić

Bokinformation

Originaltitel

Å gå - ett skritt av gangen

Originalspråk

Norska

Språk

Svenska

Inläsare

Per Runhammar

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113093307

Böcker av författaren

Om boken

Varför går vi? I den här lilla, essäistiska boken går den norske äventyraren och passionerade vandraren Erling Kagge på djupet med gåendet.

Människor har alltid gått och gåendets betydelse för folkhälsan kan inte underskattas. Redan för 2 400 år sedan varnade den moderna medicinens fader Hippokrates för läkarnas felmedicinering och underströk att ingen medicin är så välgörande som att placera den ena foten framför den andra, "att gå är människans bästa medicin".

I den här boken blandas historiska nedslag och anekdoter, samtidigt som författaren påminner om vikten av att våra fotsulor behåller markkontakten. Så mycket i vår vardag handlar om att hålla ett högt tempo men att gå är raka motsatsen - det går långsamt. Det är därför det är något av det mest radikala vi kan göra.

Författaren delger oss sina intryck från den dagliga promenaden till jobbet, liksom från långa vandringar till Nord- och Sydpolen eller genom New Yorks kloaksystem. För vare sig du går för att uppnå 10 000 steg om dagen, lösa ett problem eller ge dig ut i naturen finns det inget bättre sätt att färdas.

Så låt oss gå!

Läs mer

Erling Kagge

Att gå

Nyheter

19 februari 2019

Nya ljudböcker hos Storytel – januari och februari 2019

Nyheter