Nya ljudböcker hos Storytel – januari och februari 2019

Datum

19 Februari 2019

2019 blir ett år fullmatat av nya ljudbokstitlar på Storytel. Januari och februari domineras hittills av feelgood-drottningen Marita Conlon-McKenna men även av Erling Kagges essä på temat ”att gå”. Du får även möjlighet att lyssna dig till konsten att ”tagga ner” med hjälp av Svend Brinkmann.

En alldeles särskild dag av Marita Conlon-McKenna
Kate och Paddy Cassidy har varit gifta i tjugofem år och nu vill Paddy att de gör något alldeles speciellt i samband med silverbröllopet. Men Kate våndas över den hemlighet hon gått och burit på i alla dessa år och som nu kommer att röjas. Erin Harris har förstått sedan länge är hon inte är som de andra i sin familj. Sakta men säkert har hon pusslat ihop bitar av information och nu har hon bestämt sig för att ta reda på vem hon egentligen är och varifrån hon kommer

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna
När Ellie Matthews mamma dör blir hon plötsligt ensam ansvarig för mammans gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser och ett stort fastighetsföretag vill riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria. Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mammas fotspår eller ska hon sälja?

Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-McKenna
Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Till Mollys förskräckelse hör dessutom banken av sig och vill att hon betalar av lånen på huset. Hennes brorsdotter Kim behöver en ny start i livet. När Molly får en idé om hur Mossbawn House ska räddas gör de båda Gina, som jobbar i byns kafé, delaktig i planerna.

Kockskola för ensamma hjärtan av Marita Conlon-McKenna
Möt Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställt på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffor men fenomenal på matlagning. Alice har en gedigen bakgrund som kock på några av Dublins finaste restauranger men hängde kockmössan på hyllan när hon träffade Liam. Nu, många år senare, sitter hon där ensam och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt! Alice vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alice kockskola ser dagens ljus och upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.

Att gå av Erling Kagge
Varför går vi? I den här boken går den norske äventyraren och passionerade vandraren Erling Kagge på djupet med gåendet. Människor har alltid gått och gåendets betydelse för folkhälsan kan inte underskattas. Redan för 2 400 år sedan varnade den moderna medicinens fader Hippokrates för läkarnas felmedicinering och underströk att ingen medicin är så välgörande som att placera den ena foten framför den andra, "att gå är människans bästa medicin". I den här boken blandas historiska nedslag och anekdoter, samtidigt som författaren påminner om vikten av att våra fotsulor behåller markkontakten.

Våga missa: Om begränsningens konst i en gränslös tid av Svend Brinkmann
Vi kan inte få allt. Vi ska istället öva oss i vår förmåga att våga missa. Det är Svend Brinkmanns budskap i hans nya bok - om begränsningens konst och värdet i att gå miste om saker. Begränsningens konst är en livskonst som är nödvändig för oss som samhälle och individer. Dels för att vi ska kunna hantera samtidens och framtidens kriser, dels för att det i sig är värdefullt för en människa att lära sig "att nöja sig", hellre än att ständigt jaga efter mer.

Stå fast: Vägra vår tids utvecklingstvång av Svend Brinkmann
I vår tid upplever många att allt går snabbare och snabbare. Livets hastighet accelererar. Vi ska hela tiden förhålla oss till exempelvis ny teknologi och skiftande trender inom mat, mode och mirakelkurer. Allt är under permanent förändring och det ligger nära till hands att tolka samtidens epidemier av depression och utbrändhet som individens reaktion på den konstanta accelerationen. Känns det bekant? I Stå fast gör psykologiprofessorn Svend Brinkmann upp med utvecklingssamhället och hela självhjälps- och coachfenomenet på ett underhållande och lättsamt sätt. Släpps 27/2.

Relaterade artiklar

4 mars 2019

Feelgoodfenomenet Marita Conlon-McKenna