Ett stulet liv

Författare

Jaycee Dugard

Översättare

Lars Ahlström

Ett stulet liv

Svenska

2019-09-17

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Översättare

Lars Ahlström

Författare

Publiceringsdatum

2019-09-17

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originaltitel

A stolen Life

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113101866

Böcker av författaren

Om boken

Kidnappad som elvaåring, hållen i fångenskap i arton år. Jaycee Dugards ungdom stals. Hennes berättelse är den om närmast oförståelig ondska, skildrad med närhet och uppriktighet.

Jaycee Dugard kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991, inom synhåll från hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen på hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen av grå sedanmodell som Jaycee tvingats in i.
Detta var den mardrömslika inledningen på ett försvinnande och en gåta som skulle som skulle förbli olöst i 18 år. I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in på kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende väckte misstankar, som så småningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 år försvunna Jaycee Dugard som dykt upp på kontoret. Det visade sig att Jaycee bodde med sina barn i skjul och tält i en inhägnad del av Garridos bakgård.
Den snart 60-årige Phillip Craig Garrido och hans några år yngre fru, Nancy, från Antioch i Kalifornien anhölls, misstänkta för kidnappningen och en rad andra brott. Den 28 april 2011 erkände makarna Garrido brotten och dömdes till 431(!) års respektive 36 års fängelse.

Jaycee Dugards egen historia, som hon skriver själv, liknar en sorts ond, modern folksaga - det fasansfulla är dock att den är alldeles sann. Förläggaren för boken i USA, Kerri Kolen, säger: Jaycee Dugard har inte bara en synnerligen viktig historia att berätta utan hon skriver också med en uppriktighet och närhet som, när jag läser hennes berättelse, får mig att känna som om jag befinner mig i samma rum som hon.

Boken har legat etta på både den engelska och den amerikanska bestsellerlistan och sålts till ett tjugotal länder.

Läs mer

Jaycee Dugard

Ett stulet liv