Aldrig i livet

Författare

Ulf Durling

Aldrig i livet

Svenska

2020-09-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2020-09-24

Formgivare omslag

Nebojsa Zoric

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Inläsare

Dan Kandell

Format

Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113109046

Böcker av författaren

Om boken

När Bosse hittar sin fru Sheila hängd i deras gemensamma hem blir han både förskräckt och förvånad. Han vill inte tro att hon begått självmord och kontaktar sin granne Ivar Svensson, som är före detta polis, och kräver att Ivar ska ta reda på vad som hänt. Bosse kan betala en ansenlig summa, säger han. Ivar, som är förtidspensionerad, går till slut med på att försöka ta reda på vad som ligger bakom Sheilas död. Hans sökande leder till flera obekväma sanningar, om både Bosse och Sheila, och hemligheter som aldrig borde kommit till ytan.

Ulf Durling, född 1940, debuterade 1971 med pusseldeckaren Gammal ost som fick Svenska Deckarakademins debutpris. 1983 mottag han Deckarakademins pris för bästa svenska deckare för Lugnet efter stormen.

Läs mer

Ulf Durling

Aldrig i livet

Om boken

Susanne är dagisfröken och Fredrik bilförsäljare. De lever i ett till synes lyckligt samboförhållande i hans flotta Djursholmsvilla. En kväll får de en ovälkommen och besynnerlig besökare som påstår sig ha bevittnat ett mord i huset. Susanne blir alltmer övertygad om att en mörklagd familjetragedi utspelats i villan, och Fredriks kategoriska, aggressiva avståndstagande sporrar henne att vilja gå till botten med saken. I en enslig stuga sitter sjukpensionären Carl Göran Magnusson och skriver ett avskedsbrev. Ett ödesdigert misstag begånget i början av hans läkarkarriär har förbittrat och förstört hans liv. Vad har han gjort sig skyldig till? Varför anser han sig ha förverkat rätten att leva vidare? Det går efterhand upp för läsaren att hans berättelse har beröringspunkter med händelserna i Djursholmsvillan. Men vilka? De båda handlingslinjerna strålar så småningom samman, alla sammanhang blir till slut uppenbarade och inget visar sig vara vad man först föreställt sig, som i en äkta Hitchcockrysare. Ty liksom demonregissören har Ulf Durling den psykologiska spänningen som sitt särmärke.

Läs mer

Vägs ände

Ulf Durling

Vägs ände

Om boken

En ofrivillig mördare och ett aningslöst offer. En förtvivlad människa som försöker tämja sina demoner och försona sig med sitt samvete. Två berättelser vävs in i varandra och löper samman till en. Vid en förhandling i länsrätten om fortsatt psykiatrisk tvångsvård har en ung man löpt amok och uttalat vilda hotelser. Ett par månader senare får de som närvarit oroande telefonsamtal och maken till en av nämndemännen uppger sig ha blivit föremål för ett allvarligt attentat. Patientens rättsliga ombud Caroline Ahlemar brottas med privata bekymmer och blir vettskrämd, särskilt sedan hennes klient rapporterats vara utskriven från sjukhuset och försvunnen, men hon anar så småningom att hämndhistorien kan vara ett rent falsarium. Hon och de övriga tycks ha vilseletts av någon som är ute i ett helt annat syfte än det föregivna ? vem eller vilket? Förvirrad och orolig börjar hon att tillsammans med läkaren Nedim Babic nysta i härvan. Under deras sökande efter gåtans lösning kommer de ett gammalt familjedrama på spåren och uppdagar flera skrämmande sanningar, bland annat om ett tidigare mordoffer ? en kvinna som hittats dränkt på 70-talet ? och om Björnligan på Beckomberga.

Läs mer

Domaredans

Ulf Durling

Domaredans

Om boken

Ulf Durling serverar än en gång en kriminalroman som med sitt lågmälda litterära tonfall bjuder på ett psykologiskt drama i ett högst påtagligt nutida vardagssverige. Man kanske kan kalla den en ond saga för vår tid. Den maktfullkomlige och självbelåtne informationssekreteraren i Sollentuna kommun Pontus Odenwall blir så kränkt av att nollan Stefan Jonsson omedvetet trängt in i hans revir att han beslutar sig för att krossa Stefan till varje pris. Hans jakt efter en svag punkt i Stefans förflutna att angripa trissas upp till alltmer maniska dimensioner, och med rovdjurets säkra instinkt tycker han sig känna blodvittring. I denna jakt lyckas han få med sig den annars så välbalanserade fästmön Martina Renck, en jakt som blir till en lång och allt mer oroande odyssé i ett samtida Sverige och i själens utmarker.

Läs mer

Vilddjurets tal

Ulf Durling

Vilddjurets tal