Räv och jag

Författare

Catherine Raven

Översättare

Meta Ottosson

Räv och jag

2022-08-08

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2022-08-08

Översättare

Meta Ottosson

Formgivare omslag

Josefin Gahmberg

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Fox and I

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden, E-bok, Pocket

Produktion

Papper

LABB Bokpapper TH

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113121550

Antal Sidor

320

Vikt (kg)

0.177

Ryggbredd (mm)

19.28

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Räv och jag

Recensioner

”Räv och jag tar läsaren in i en tankevärld djupt förbunden med naturens väv och riktar en skarp udd mot samhällets dubbelmoral kring djur - de tama vi skämmer bort, de vilda vi låter dö.”

Böcker av författaren

Om boken

Catherine Raven bor för sig själv i ett ensligt beläget hus med blått tak i Montanas vildmark. Hon har varit ensam sedan hon var 15 år, då hon lämnade ett kärlekslöst hem med en våldsam far för att arbeta som park ranger i olika nationalparker och utbilda sig till biolog. Förutom när hon undervisar pratar hon aldrig med någon. Hon har helt enkelt lättare att umgås med naturen.

En dag upptäcker hon att den räv som hon sett stryka runt på tomten kommer fram till hennes hus varje eftermiddag vid exakt samma tid. Snart har de båda utarbetat en rutin: hon slår sig ner i en solstol med en bok, räven kommer fram och sätter sig vid en förgätmigej, hon läser för honom en stund, småpratar lite, sedan skuttar han vidare. Catherine, som aldrig haft några vänner, och som fått lära sig att aldrig tillskriva djur mänskliga egenskaper, ser mer och mer av rävens personlighet, och hon inser snart att hon har blivit vän med en räv.

Räv och jag är en vacker, humoristisk, rörande och djupt insiktsfull berättelse om ensamhet, vänskap och vår relation till naturen och till varandra. Det är en bok som talar till oss i en tid när pandemin på djupet håller på att förändra vårt sätt att leva, våra relationer, och vi mer än någonsin behöver naturen som både avkoppling och tröst.

Läs mer

Catherine Raven, Nina Hemmingsson

Räv och jag