Spelaren

Författare

Simon Shuster

Översättare

Thomas Engström

Spelaren

Svenska

2024-02-20

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Översättare

Thomas Engström

Mediekontakt

Lina Sjögren

Författare

Recensionsdag

2024-03-05

Publiceringsdatum

2024-02-20

Formgivare omslag

Norstedts Ateljé

Bokinformation

Originaltitel

The Showman

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Inläsare

Johan Holmberg

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113127705

Spelaren

Recensioner

”Det är enormt skickligt”

”Shuster kommer kriget unikt nära och ger en vederhäftig, mänsklig bild av dess förlopp, samtidigt som han analyserar situationen och förklarar människorna som tvingas forma den. Zelenskyj står – av naturliga skäl – i fokus. Han är hjälten, och när Shuster avslutat actionscenerna vid högkvarteret, just efter ett av Zelenskyj tal till nationen, går han bakåt i tiden och berättar historien om honom. Den judiska pojken som aldrig funderade på att bli president, som blev en central kugge i den ryskspråkiga underhållningsvärlden, innan kriget fick honom att dra sig tillbaka till Ukraina, varvid han snart fick maktidéer.”

Expressen

”Boken, som är välskriven och väl översatt till svenska, innehåller den hittills mest mångfacetterade och insatta skildringen av Zelenskyj. Helhetsbetyg: 5.”

BTJ

"En elegant skildring av invasionens första år som det upplevdes av de som befann sig i stormens öga."

Daily Telegraph

"Shuster skildrar skickligt Zelenskyjs förvandling. Mycket läsvärd."

Independent

”Imponerande och engagerande ... Spelaren är förstklassig journalistik.”

San Francisco Chronicle

”En närgången biografi … Ett briljant djuplodande reportage.”

”Den definitiva biografin om Zelenskyj, närgången och initierad. Shuster är en ärlig och uppriktig författare, perfekt för uppdraget."

Guardian

”En närgången skildring av invasionens första månader … Shuster har tillbringat mer tid med Zelenskyj under kriget än kanske någon annan reporter.”

New York Times

Böcker av författaren

Om boken

"Levande och tung samtidshistoria”
Dagens Nyheter”Strålande … en nödvändig pusselbit”Svenska Dagbladet”Det är enormt skickligt. Shuster kommer kriget unikt nära och ger en vederhäftig, mänsklig bild av dess förlopp, samtidigt som han analyserar situationen och förklarar människorna som tvingas forma den.”Expressen”Den definitiva biografin om Zelenskyj, närgången och initierad. Shuster är en ärlig och uppriktig författare, perfekt för uppdraget."GuardianHur lyckas en före detta komiker och skådespelare stå emot Putin, en av efterkrigstidens grymmaste diktatorer?Spelaren är den definitiva skildringen av Rysslands invasion av Ukraina, skriven av en reporter med unik access till Volodymyr Zelenskyj. Det är en initierad beskrivning av krigsutbrottet ur Zelenskyjs eget perspektiv, och Time-journalisten Simon Shuster ger också en nyanserad bild av mannen bakom presidentrollen: Zelenskyjs resa från slapstickskådis till att bli en internationell symbol för motstånd. En osannolik hjälte som blivit krigets huvudperson och lyckats samla hela världens demokratier till stöd för sitt land.När Ryssland annekterade Krim vintern 2014 var Simon Shuster den första utländska reportern på plats. Han intervjuade Volodymyr Zelenskyj första gången under presidentvalskampanjen våren 2019, och efter Rysslands angrepp i februari 2022 har han som ingen annan kunnat rapportera både inifrån presidentområdet i Kiev och från fronten, med tillgång till presidenten själv, hans familj, nära vänner, medhjälpare och personal.Spelaren ger ett nytt och spännande inifrånperspektiv på ett krig som kommer att definiera vår tid.

Läs mer

Simon Shuster

Spelaren

Nyheter

Foto: Debora Mittelstaedt

31 januari 2024

Våra nya böcker i februari 2024

NyheterBoknyheter