Olssons New York

Författare

Mats Olsson

Olssons New York

Svenska

1990-03-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Resor

Författare

Publiceringsdatum

1990-03-22

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Roger Turesson

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789118935114

Antal Sidor

176

Vikt (kg)

0.23

Böcker av författaren

Om boken

Mitt i sommarnatten väcks Harry Svensson av att tioåriga Emma panikslaget bultar på dörren. När han öppnar springer hon genast och gömmer sig. Ögonblicket därpå hör Harry två män utanför huset.

Vilka är de? Och vad är det egentligen som odlas i det stora växthuset i skogen? Vad har traktens mc-gäng ihop med den förmögna familjen Björkenstam? Och var finns Emmas föräldrar?

I legendariske journalisten Mats Olssons andra kriminalroman kommer Harry Svensson mörka hemligheter på spåren.

Läs mer

Mats Olsson

I de bästa familjer

Om boken

Harry Svensson är en ärrad men sorglös journalist som bestämt sig för att byta bana, bli krögare i Skåne och njuta livets goda.

En kväll trillar han av en slump in på ett hotellrum i Malmö och hamnar rakt i en mordgåta. En prostituerad kvinna har utsatts för hårdhänt sadistiskt våld och dött. Polisen är intresserad av att höra Harry, men han kan inte hjälpa dem att komma mördaren på spåren.

Några månader senare sker ett liknande mord i Göteborg. Det visar sig att den döda är en kvinna Harry träffat tidigare. För att ha smisksex. Om det blir känt kommer Harry själv att bli misstänkt för morden. Så han säger inget.

Men mördaren känner till Harrys hemlighet. Nu måste Harry ta reda på mördarens gåta innan det sker ytterligare ett brutalt mord.

Mats Olsson är journalist och har skrivit om musik, sport, mat och mycket annat under fem decennier i framför allt Expressen. Med Straffa och låta dö inleder han en serie kriminalromaner om journalisten Harry Svensson.

Läs mer

Straffa och låta dö

Mats Olsson

Straffa och låta dö

Nyheter

Foto: Axel Öberg

13 maj 2016

”In every dreamhome a heartache” Ett par frågor till Mats Olsson

Nyheter