Slottet brinner!

Författare

Olov Svedelid

Slottet brinner!

Svenska

1984-10-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

8-12 Fiction

Författare

Publiceringsdatum

1984-10-22

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Pocket, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789120072722

Antal Sidor

278

Vikt (kg)

0.305

Böcker av författaren

Om boken

Jurist Rhea Moser och advokaten Samuel Rosenbaum får en inbjudan till generalrepetitionen av en kommande pjäs. Mitt under föreställningen blir de vittnen till ett mord på scenen: i stark strålkastarbelysning sticks en man ner. Tydligt och klart ser de mördaren framför sig. Den mannen åtar sig Rosenbaum att försvara. Rosenbaum kan ingenting om teater, men han genomskådar spel och förställning, han inser skillnaden mellan äkta känslor och låtsade. Han ensam låter sig inte lura av narrspelet.

Efter sex år i nazisternas koncentrationsläger kom Samuel Rosenbaum till Sverige med den första vita Bernadottebussen. Resten av hans familj, hans hustru och son dog i lägret. Nu är han gammal och trött och advokatbyrån han en gång startade har egentligen lagt ner, men den återuppstår i olika fall. Narrspel är den elfte delen i serien om Rosenbaum.

Läs mer

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Narrspel

Om boken

Ett mycket speciellt mord begås i en konsthandel och det finns starka, känslomässiga skäl för juristen Rhea Moser att engagera sig i fallet. Hon vill göra allt för att fria den man som fått skulden. Advokatbyrån får uppdraget att försvara honom och Samuel Rosenbaum blir Mosers bisittare. Hon gör så gott hon kan - men det räcker inte. Vid den nya stora rättegången tar Rosenbaum över. Hans utgångsläge förefaller hopplöst och bara han själv vet vilka små chanser han har.

Efter sex år i nazisternas koncentrationsläger kom Samuel Rosenbaum till Sverige med den första vita Bernadottebussen. Resten av hans familj, hans hustru och son dog i lägret. Nu är han gammal och trött och advokatbyrån han en gång startade har egentligen lagt ner, men den återuppstår i olika fall. Bilden av ett mord är den tionde delen i serien om Rosenbaum.

Läs mer

Bilden av ett mord

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Bilden av ett mord

Om boken

En förtvivlad kvinnas bön om hjälp får Rosenbaum att än en gång motvilligt lämna forskarbordet på Kungliga biblioteket och engagera sig i omvärlden. Ett villebråd kallar hon sig, kvinnan som anförtror sig åt Rosenbaum en ruggig höstkväll i Humlegården. När hon sedan påträffas mördad finns det bara en tänkbar gärningsman. För alla utom Rosenbaum. Hans motbevis är sköra. Aldrig har han känt sig osäkrare. Sanningen han håller i sin hand förefaller otrolig. Men vid rättegången sätter Rosenbaum allt på spel för att få mördaren att avslöja sig.

Efter sex år i nazisternas koncentrationsläger kom Samuel Rosenbaum till Sverige med den första vita Bernadottebussen. Resten av hans familj, hans hustru och son dog i lägret. Nu är han gammal och trött och advokatbyrån han en gång startade har egentligen lagt ner, men den återuppstår i olika fall. Villebrådet är den nionde delen i serien om Rosenbaum.

Läs mer

Villebrådet

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Villebrådet

Om boken

Två familjer dras in i en fruktansvärd tragedi. När dramats slutskede står den ena familjens son och dotter åtalade för mord, den andra har mist sin son. Och advokat Samuel Rosenbaum har ännu en gång överlistat polis och åklagare.
Lennart Elofsson har varit spermadonator utan hustruns vetskap. Ett av "resultaten" är Patrik Werner, nu 17 år. Han har lyckats spåra sin riktige far och börjar förfölja och hota honom på olika sätt. Fadern konsulterar Rosenbaums unga släkting Rhea och vill att hon skall tala med pojken och få honom att förstå att hans hot är straffbara. När de möts är pojken mycket arrogant och bitter över att föräldrarna har låtit honom leva på en lögn. Så inleds Silbersky/Svedlids 21:a Rosenbaum-deckare. När så familjen Elofssons fritidshus sprängs i luften är dramat i full gång. Ingen skadas men Patrik grips, anhålls och häktas som starkt misstänkt för gärningen. Åklagaren menar att indicier och bevis är klara och entydiga men Rhea visar att det finns rimliga tvivel på hans skuld och han frikänns. Senare återfinns Patrik död med en kniv i ryggen... Upplösningen är paret Leif Silbersky/Olof Svedelids 21:a Rosenbaumdeckare!

Läs mer

Upplösningen

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Upplösningen

Om boken

På sjukhemmet delar Rosenbaum rum med en man i femtioårsåldern, som visar sig vara kommunalråd. En tidning har börjat forska i kommunens affärer och funnit tvivelaktiga kvitton. Nu är han ett jagat villebråd. Mest ångrar han att han inte talat sanning från början. Han har haft en affär med en tyska, som senare visat sig vara engagerad av östtyska Stasi. Inte för att det hade någonting med hans affär att göra, men tänk vilka tidningsrubriker det skulle bli! Mannen skrivs på egen begäran ut från sjukhemmet. En kort tid senare hittas en kollega mördad och han blir misstänkt! Han begär att Rosenbaum skall bli hans försvarare och denne åtar sig uppdraget.

Läs mer

Den sista lögnen

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Den sista lögnen