Allt du önskar kan du få

Författare

Anna Jansson

Allt du önskar kan du få

Svenska

2018-11-20

Utgivet av: Tiden

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2018-11-20

Formgivare omslag

Helena Hammarström

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Wern

Läsordning

7

Format

Ljudbok, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789151500652

Böcker av författaren

Om boken

När Örebro universitet firar sin akademiska årshögtid sker något fruktansvärt vid ett av honnörsborden: flera gäster faller ihop i kramp och tre av dem dör innan ambulansen kommer. Kriminalinspektör Kristoffer Bark är på plats som gäst, och det blir inledningen på en omfattande mordutredning. Bland de döda finns framstående forskare med koppling både till universitetet och den gastronomiska utbildningen i Grythyttan.
Samma natt brinner det i en gammal biograf i Hallsberg. I brandresterna hittas kvarlevorna av en ung man i en ventilationstrumma. Kan det vara Mattias som försvann 1986, samma år som en flicka hittades död på tågspåret i närheten av biografen?En ny polischef ifrågasätter Kristoffer Barks arbetsgrupp med omplacerade poliser. Bark kämpar för att klara mordutredningen, och måste samtidigt slåss för gruppens fortsatta existens.I Gå över lik gräver Anna Jansson djupt i människans vilja att ta sig fram till varje pris – och de mekanismer som gör att en person kan växa upp till en hänsynslös mördare.

Läs mer

Anna Jansson

Gå över lik

Om boken

Gertrud Silverängen lever ett långt och händelserikt liv. Tillsammans med sina väninnor i syjuntan löser hon fall och mysterier som kommer i deras väg. Med 250 års gemensam erfarenhet, ett gott portvin och en kakelugn att sitta vid kommer de långt. När det behövs en polisinsats ringer Gertrud till Maria Wern på Visbypolisen.
I Vinterhjärta klarar Gertrud Silverängen upp tre olika fall. I den första berättelsen, Vinterhjärta, lär Maria Wern och Gertrud känna varandra medan Gertrud hittar sin roll som inofficiell privatdetektiv – och sitt livs kärlek som hon förlorat. I Vinterstjärna har en ung kvinna i hemtjänsten försvunnit spårlöst, och Gertrud befarar att det är en närstående som gått över alla gränser. I Vintermåne går Gertrud och syjuntan till botten med ett mysterium som plågat de närstående i decennier – en femårig pojke som på 70-talet försvann medan familjen sov i huset.Välkommen till ett vintrigt Visby där gammal är äldst!

Läs mer

Vinterhjärta

Anna Jansson

Vinterhjärta

Om boken

Hårfrisörskan Angelika Lagermark på Salong d’Amour är tillbaka! På hennes salong blir du fin i håret, men inte bara det. Här får du hjälp att hitta kärleken, en ny vänskap eller stöd i en stund av nöd.
Angelika förbereder julskyltningen inför första advent. Kunden Helena har en vuxen son som varit spårlöst försvunnen i flera år. Nu är hon överlycklig eftersom han hört av sig, och ber om Angelikas hjälp för att skicka de pengar han bett om. Men är det verkligen han som ringer?Under salongens julmingel kommer en liten flicka in och stjäl snittar. Efteråt är sedlarna i Angelikas plånbok utbytta mot en lapp med ordet ”Förlåt” plitat med noggranna barnbokstäver. Angelika lyckas ta reda på var den hungriga flickan bor och upptäcker ett hem i misär.Medan snön faller över Visbys gator och julen närmar sig gör Angelika allt för att hjälpa dem omkring sig. Själv försöker hon dela livet med sin älskade Daniel, med vad händer med friheten när kärleken flyttar in?En förunderlig jul på Salong d’Amour är den efterlängtade fortsättningen på Anna Janssons omtyckta feelgoodserie om ödesgudinnan Angelika på Salong d’Amour. En varm, sorglig och rolig julroman som lyfter vårt behov av gemenskap.

Läs mer

En förunderlig jul på Salong d'Amour

Anna Jansson

En förunderlig jul på Salong d'Amour

Om boken

Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.
Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare – och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

Läs mer

Till offer åt det okända

Anna Jansson

Till offer åt det okända

Om boken

Gertrud Silverängen och väninnorna i syjuntan i Visby tar sig an ett nytt fall. Det gäller ett försvinnande i det förflutna, då en femårig pojke kom bort från sitt hem och aldrig återfanns. Nu, nästan 50 år senare, vill hans bror Markus få klarhet i vad som egentligen hände. Tillsammans med sin son Patrik, som är polis, och kriminalinspektör Maria Wern, bestämmer sig Gertrud för att gå till botten med mysteriet som plågat familjen i decennier. Men det är någon som inte tycker om att hon söker svar om den försvunne pojken.
Gertrud Silverängen möter du även i Vinterhjärta och Vinterstjärna.

Läs mer

Vintermåne

Anna Jansson

Vintermåne

Om boken

1945. Två unga män tar sig ner i en övergiven gruva, men bara en av dem kommer att återse dagens ljus. Mannen som snart ska dö bär på en förödande hemlighet.
I nutid hittas ett dött spädbarn i en mosse i Hällefors norr om Örebro – den lilla flickan blev bara någon månad gammal. Hon bär ett silversmycke kring halsen med en sten som experterna inte kan identifiera. Kriminalinspektör Kristoffer Bark får uppdraget att leda utredningen tillsammans med sin grupp omplacerade poliser. När Bark anländer till Hällefors blir han första polis på plats på ett akut larm. En man i nittioårsåldern har tagit en förskolegrupp som gisslan. Han är beväpnad med ett gevär och han är inte rädd för att använda det.Anna Jansson är tillbaka med en skarp kriminalroman där lojalitet och släktband hamnar i fokus – och flera liv är i fara. Må evigheten förlåta utspelar sig i Bergslagen, där de gamla silvergruvorna utgör en påminnelse om svunna tider och kunskap som gått förlorad.

Läs mer

Må evigheten förlåta

Anna Jansson

Må evigheten förlåta

Om boken

Politikern Jennie tar färjan till fastlandet och lämnar sin 10-åriga dotter Alice med nye maken Fredrik hemma i villan i Fårösund. Dagen därpå är både dottern och mannen spårlöst försvunna. MARIA WERN leder polisutredningen, och söker bland närstående till både Jennie och Fredrik, liksom personer de kommit i kontakt med i sina yrkesliv. Handlar det om svartsjuka eller om någon som vill hämnas på Fredrik i hans roll som åklagare? Dagarna går men utredningen står och stampar, utan spår efter lilla Alice.

Läs mer

Du som var min - 4

Anna Jansson

Du som var min - 4

Om boken

Två barn söker sig ned i tunnlarna under Visby och finner De dödas sal, en droppstensgrotta i underjorden, som enligt rykten varit en hemlig mötesplats för klostrens munkar och senare använts av änglamakerskor.
Trettiofem år senare gör en mäklare en fasansfull upptäckt. Vid en husvisning hittas en kvinna död, sittande i en bil i garaget. Hon identifieras som den försvunna Märta Silverängen, en 34-årig arkeolog som utforskade och kartlade tunnlarna under Visby.Maria Wern leder mordutredningen och är samtidigt hemligen iakttagen av en okänd person, en vilsen själ som visste allt om Märta Silverängen.I Dödens snabba vingar bygger Anna Jansson en nervkittlande intrig som tar oss på besök i Visbys undre värld – bokstavligen. Maktspel, mord och grymma människoöden vecklas ut i en gripande mordhistoria.

Läs mer

Dödens snabba vingar

Anna Jansson

Dödens snabba vingar

Om boken

Jennifer arbetar i hemtjänsten i Visby. En dag är hon spårlöst försvunnen. Det är Gertrud och hennes väninnor i syjuntan som gör upptäckten. Gertrud, som misstänker att Jennifers nya pojkvän är kontrollerande, blir genast mycket orolig. Trots att det är snö och minusgrader ute samlar Gertrud väninnorna och de ger sig av för att söka efter Jennifer.
Gertrud upptäcker snart att Jennifer fått hotfulla sms, och någon bryter sig in i Jennifers lägenhet när Gertrud är där. Vem är det egentligen som ligger bakom försvinnandet?I Vinterstjärna möter vi återigen den snart nittioåriga Gertrud Silverängen. Det är Maria Wern som utreder fallet med den försvunna Jennifer från polisens sida, med ovärderlig hjälp av Gertrud och hennes vänner i syjuntan. Gertrud Silverängen kan du läsa mer om i Vinterhjärta och Vintermåne.

Läs mer

Vinterstjärna

Anna Jansson

Vinterstjärna

Om boken

Skelettet efter en nioårig flicka hittas i en blockstensgrotta i ett naturreservat. Polisens spår leder bakåt i tiden, till ett fosterhem som tog emot unga flickor, beläget i en gammal begravningsbyrå. Men hemmet brann senare ner och det är ont om ledtrådar.
Det är kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen som tar sig an fallet tillsammans med sitt brokiga team av omplacerade kollegor. Tipset om flickans kvarlevor kom från en kvinna, Magdalena Fernåker, som påstår sig ha mediala förmågor. Hon tar emot sina klienter på kursgården Himlagård, men när hon kallas till förhör är hon som uppslukad av jorden.Kristoffer Bark utmanas på ett annat plan eftersom hans känslor för kollegan Mia Berger växer sig starkare. Utredningen tar sig allt närmare hans eget liv när även hans syster blir inblandad.Deckarmästarinnan Anna Jansson är tillbaka med en hisnande spänningsroman där svek och manipulation står i fokus, och där kampen är på liv och död.

Läs mer

Tala med de döda

Anna Jansson

Tala med de döda

Nyheter

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland

IntervjuerNyheter