Tystad - 2

Författare

Lisa Bjärbo

Åsa Anderberg-Strollo

Tystad - 2

Unga vuxna

Svenska

2020-08-17

Utgivet av: Tiden

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Lisa Bjärbo

,  

Åsa Anderberg-Strollo

Publiceringsdatum

2020-08-17

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Tystad

Läsordning

3

Inläsare

Cecilia Nilsson, Tomas Norström, Siham Shurafa, Christopher Lehmann, Mira Mitchell

Produktdetaljer

ISBN

9789151503103

Böcker av författaren

Om boken

Lördag 4 maj 2019 sker ett terrordåd på Arlanda flygplats. Panik bryter ut och hela Sverige stannar upp. Media rapporterar om döda och skadade, och folk sitter som klistrade framför nyheterna. Det tar inte lång tid innan polisen hittar sina misstänkta: tre tonårstjejer. En av dem heter Elise Björk. Hon är 16 år, och snart kommer hon att pekas ut som hjärnan bakom terrorattentatet.

Ett år senare gör Elises pojkvän Milad en radiodokumentär som slutarbete på gymnasiet. Dokumentärserien TYSTAD är hans försök att nyansera bilden av Elise. I omvärldens ögon är hon ett monster, men för Milad är det inte alls så enkelt. Och nu vill han berätta sin historia.

Avsnitt 2: Milad hälsar på Elise på SiS-hemmet där hon sitter inlåst och träffar Sanna Karlsson för första gången. Vad betyder hennes snack om hur det är på isoleringen?

TYSTAD är en fiktiv dokumentärserie av Åsa Anderberg Strollo och Lisa Bjärbo. I rollerna: Christopher Lehmann, Mira Mitchell, Cecilia Nilsson, Siham Shurafa, Tomas Norström m. fl.

Läs mer

Lisa Bjärbo, Åsa Anderberg-Strollo

Tystad - 8

Om boken

Psykologen Alex Delaware är tillbaka! I Monstret brottas han och hans vän Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen med ett av de mest fruktansvärda fallen under hela sin karriär. Hur kan en psykotisk man som ser ut att sakna alla själsförmögenheter - ett kolli som förvaras på en säker avdelning för mentalt sjuka - förutsäga brutala mord? En ung man med skådespelardrömmar hittas död i bagageluckan på en bil. Han är sågad mitt itu. Några månader senare återfinns en ung kvinnlig psykolog vid ett mentalsjukhus mördad och stympad. Morden påminner om varandra. När rapporter om en interns virriga babbel börjar likna skrämmande profetior om ytterligare mord dras Delaware och Sturgis in i en virvel av familjetragedier, hämnd och manipulationer - både inom sjukhuset och ute på Los Angeles gator. Den slutgiltiga upptäckt de gör ger en ny och skrämmande innebörd åt begreppet monster. Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Monstret är hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware - liksom författaren barnpsykolog - och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.

Läs mer

Monstret

Lisa Bjärbo, Jonathan Kellerman, Åsa Anderberg-Strollo

Monstret