Min dröm om dig

Författare

Nuala O'Faolain

Översättare

Barbro Lagergren

Min dröm om dig

2001-09-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Barbro Lagergren

Författare

Publiceringsdatum

2001-09-05

Bokinformation

Originaltitel

My Dream of You

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151837123

Antal Sidor

453

Vikt (kg)

0.922

Böcker av författaren

Om boken

Nuala O´Faolain fick sitt genombrott med den självbiografiska Är du nån? som utkom 2000. Efter ett uppmärksammat Sverigebesök på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg i samband med romanen Min dröm om dig (2001), växte hennes läsarskara ytterligare. Nästan framme är fortsättningen på memoarerna och handlar om möjligeten att finna kärlek när man levt utan den i hela sitt liv. Den är ett starkt dokument om en kvinnas sökande efter identitet och försoning med en känslokall och kaotisk uppväxt. I Är du nån? fick läsarna följa med genom författarens svåra barndom via årtionden fyllda av en glupande hunger efter erfarenheter fram till en medelålder karaktäriserad av ensamhet och längtan. Bokens framgångar ryckte upp Nuala O´Faolain ur hennes obemärkthet, men de utmärkande dragen i hennes liv förblev obönhörligt desamma. I Nästan framme inleds berättelsen ungefär när framgångarna började komma och det är en självutlämnande och utmanande betraktelse över "medelålderns skärseld" - den period i livet som formar de kommande åren, som renodlar och konsoliderar våra relationer till vänner och partners, familjen och det egna jaget. Det är dessutom en berättelse om en oförutsedd lycka... Intelligent, tankeväckande, dråplig, obändig, gripande, generös och framförallt full av överraskningar. Nuala O'Faolain växte upp på Irland på 50-talet och har studerat vid universiteten i Dublin och Oxford. I tjugoårsåldern bosatte hon sig i London och arbetade som producent vid BBC. Redan innan hon debuterade som författare var hon känd för sina personligt präglade artiklar i The Irish Times.

Läs mer

Nuala O'Faolain

Nästan framme

Om boken

Kathleen de Burca återvänder till sitt Irland efter 30 år. Här skall hon skriva sin stora roman om en familjetragedi under den svälten 1856. Samtidigt som hon tränger allt djupare in i den gripande kärleksaffären i tvingas hon ta ställning till sitt eget liv, sin egen ensamhet och längtan. Hon tänker tillbaka på sitt liv, sina tillfälliga älskare, sin kärlekslösa barndom. Hon har aldrig riktigt förlåtit föräldrarna. Är hennes liv därför misslyckat? Hon inleder en förbindelse med en gift man. Den slutar med att han ber henne bosätta sig på lämplig plats, så att han kan besöka henne ett par gånger i månaden och inte oroa sin egen familj... Mellan bakåtblickarna skriver Kathleen på sin roman. Hon får ett nytt dokument i sin hand som kanske visar att huvudpersonen, Marianne Talbot, var oskyldig till det äktenskapsbrott hon dömdes för. Mannen försökte få skilsmässa eftersom Marianne "bara" fött honom en dotter och han måste ha en son för att egendomen skall gå i arv. Vad är sanning? Ingen vet. Min dröm om dig är en berättelse om passionens yttersta gränser, om djup ensamhet, en kärlekshistoria med många bottnar i såväl dåtid som nutid. Nuala O'Faolain växte upp på Irland på 50-talet. Hon fick stipendier för studier både vid universiteten i Dublin och Oxford. I tjugoårsåldern bosatte hon sig i London och arbetade vid BBC. Senare har hon varit universitetslärare i Dublin och Oxford samt arbetat som radiojournalist. Hon är numera kolumnist vid The Irish Times. Sitt stora genombrott fick hon med Är du nån? En tillfällig självbiografi (på svenska 1999). Nuala O'Faolain är bosatt i Dublin och västra Irland.

Läs mer

Min dröm om dig

Nuala O'Faolain

Min dröm om dig

Om boken

Nuala O´Faolain växte upp på Irland på 50-talet. I en familj med åtta syskon, en lika sorglös som ansvarlös far och en alkoholiserad mor. Hennes tröst blev böckernas värld. I tjugoårsåldern flyttade hon till London och arbetade som producent vid BBC, senare som universitetslärare i Dublin och Oxford. Mest uppmärksammad har hon blivit för sina personligt präglade artiklar i The Irish Times, där hon ständigt försökte vidga gränserna för de irländska konventionerna (hon blev så småningom en av Irlands mest välkända journalister). Hennes starka självbiografi, fylld av livsvisdomen hos en som envist vägrat att fly livet, har blivit en bestseller världen över och anses redan vara en klassisk memoar från vår egen tid.

Läs mer

Är du nån?

Nuala O'Faolain

Är du nån?