Paneb den ivrige

Författare

Christian Jacq

Översättare

Ingrid Pleyber

Paneb den ivrige

Svenska

2000-11-02

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Ingrid Pleyber

Författare

Publiceringsdatum

2000-11-02

Bokinformation

Originaltitel

La Pierre de Lumière. Paneb

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Vishetens sten

Läsordning

3

Format

Inbunden, Kartonnage, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151837529

Antal Sidor

406

Vikt (kg)

0.857

Böcker av författaren

Om boken

Sista delen i Christian Jacqs dramatiska och spännande trilogi. Ahotep har lyckats återerövra en stor del av Egypten, man hon har fått betala ett högt pris: sina älskades liv. Är stunden nu äntligen kommen för att Egypten ska bli befriat? Det finns en förrädare bland hennes egna, men hon har varken tid eller möjlighet att försöka ta reda på vem han är. Endast han kan hindra hennes seger...

Detta är den tredje och sista delen i serien. De två tidigare böckerna är Skuggornas rike och Kronornas krig. Christian Jacq föddes 1947 i Paris. Vid tretton års ålder läste han en bok som kom att ge hans liv dess inrikting: The History of Ancient Egyptian Civilization. Hans saga om Egypten under Ramses II blev en av 90-talets största framgångar på den internationella bokmarknaden.

Läs mer

Christian Jacq

Det flammande svärdet

Om boken

De barbariska hyksos har erövrat hela Egypten och tvingar med sin oerhörda grymhet folket till lydnad. Inte långt från Thebe, den enda stad som fortfarande är fri, har drottning Ahotep låtit inrätta en hemlig bas där soldater som en gång skall befria landet tränas i krigskonst. Hennes make, Seqen, miste livet under det första anfallet mot fienden, och nu förbereder hon sin äldste son Kames att träda i sin fars ställe som farao. I spetsen för en armé som börjar bli imponerande stor hemför Kames den ena segern efter den andra. Bit för bit lyckas de återerövra hela södra delen av landet och sakta börjar det forna Egypten återuppstå. Varför slår inte hyksos tillbaka? Planerar de ett lömskt bakhåll? I norr råder fortfarande skräckvälde. Apopis, hyksos skoningslöse kejsare, avrättar alla som han misstänker för bedrägeri. Förhållandena blir allt mer fruktansvärda och tillsammans med sin mor bestämmer Kames att de skall gå till anfall. Efter att ha erövrat Hermopolis når de fram till Avaris och lägger beslag på delar av hyksos handelsflotta. Men motståndet är alltför starkt och trupperna tvingas vända tillbaka till Thebe. Under återtåget blir Kames förgiftad och dör. Drottning Ahotep, som mist sin man och sin äldste son, står nu ensam att fortsätta striden mot kejsaren Apopis. Christian Jacqs saga om Egypten under Ramses II har blivit en av 90-talets största framgångar på den internationella bokmarknaden och sålt i mer än tre miljoner exemplar. Och liksom i serien om Ramses finns här mängder av historiska fakta, intriger med avundsjuka hovmän, grymma damer och en underbar kärlekshistoria.

Läs mer

Kronornas krig

Christian Jacq

Kronornas krig

Om boken

Alla de som älskade Christian Jacqs böcker om Ramses och Nefertari kommer att bli förtjusta i denna nya trilogi, där Skuggornas rike är den första delen. Här berättas den spännande, gripande och sanna historien om den stolta och vackra Ahotep, en egyptisk Jeanne d'Arc. År 1690 f. Kr. står Egypten under Hyksos herravälde. Men en ung prinsessa från Thebe vägrar att underkasta sig inkräktarens ok. Hon heter Ahotep. Egypten är bara en skugga av sin forna storhet. En armé av barbarer som kommit från Asien på stridsvagnar förspända med hästar har vällt in över landet. Man kallar dem för Hyksos, "de främmande ländernas ledare". En enda stad, Thebe, över vilken den siste faraos änka, Teti den lilla, regerar, har ännu inte givit vika. Folket i staden plågas under Hyksos grymhet; tortyr och summariska avrättningar har fått dem att ge upp hoppet. Men Ahotep, Tetis artonåriga dotter, accepterar inte situationen utan ställer sig i spetsen för en motståndsrörelse. "När man inte har något val är man fri!" är hennes stridsrop. Frihetsdrottningen utspelas under den så kallade Mellanperioden. Vi får berättat för oss hur ett sagolikt Egypten på väg att försvinna återuppstår tack vare en ung kvinnas mod och passion. Ahotep blir officiellt Egyptens drottning och får tillsammans med Seqen två söner, Kames och Amose. Till historien hör att utan drottning Ahotep skulle inte Konungarnas dal ha existerat, Egypten skulle aldrig ha upplevt den glansperiod som Det Nya Kungariket utgjorde. Christian Jacq är fransk egyptolog, väl insatt i sitt ämne. Hans saga om Egypten under Ramses II har blivit en av 90-talets största framgångar på den internationella bokmarknaden och sålt i mer än tre miljoner exemplar.

Läs mer

Skuggornas rike

Christian Jacq

Skuggornas rike

Om boken

Vishetens sten framstår som alltmer begärlig. Med den kan man förvandla materia till guld! Efter byggmästaren Nefer den tystes våldsamma död hotar arbetet i Sanningens plats att förlamas. Men med aldrig sviktande pliktkänsla och gudomlig inspiration i det konstnärliga arbetet lyckas Sanningens plats hävda sin betydelse som garant för harmonin i Egyptens rike. Det finns dock en förrädare inne i Sanningens plats...

Läs mer

Sanningens plats

Christian Jacq

Sanningens plats

Om boken

Hotet mot byn tycks alltmer påträngande. Och de brutala handlingarna utmynnar i ett fruktansvärt crescendo. Bakom skymtar en förrädare med stort inflytande! Men vem?
I sanninges plats får ingenting störa det artistiska skapandet. Den store beskyddaren Ramses är död, hans efterträdare Merenptah, som fortsatt Ramses verk, har nu efterträtts av Sethos II som är i öppen konflikt med sin son Amenmes. En konflikt på så hög nivå kan lätt få katastrofala följder för Sanningens plats. De skumma element som försöker ta sig in i den skyddade byn hejdas emellertid av samarbetet mellan Nefer, byns byggmästare, hans hustru Ubekhet den ljusa och Paneb den ivrige, som når nya höjder inom sitt konstnärskap. Hur länge skall de tre lyckas hålla stånd?

Läs mer

Paneb den ivrige

Christian Jacq

Paneb den ivrige

Om boken

Ramses den Store är död! Hantverkarna och konstnärerna i Sanningens plats är oroliga. Kommer efterträdaren, Merenptah, att vilja fortsätta Ramses verk och beskydda den viktiga byn? Nefer har blivit byns nye mästare och ingen motsätter sig hans makt. Det blir hans uppgift att bygga den nye faraos evighetsboning.
Paneb som kallas Den ivrige har trots sin ungdom och sitt häftiga humör utfört de viktiga och nödvändiga proven för att bli konstnär. Målningarna i evighetsboningen blir hans mästarprov.

Läs mer

Den visa kvinnan

Christian Jacq

Den visa kvinnan

Om boken

På stranden väster om Thebe, i Deir el-Medineh i det gamla Egypten kan man än i dag besöka resterna av det som en gång kallades Sanningens plats. Åren 1550 till 1071 f Kr bodde här ett brödraskap av hantverkare och konstnärer. Deras främsta uppgift var att skapa faraonernas evighetsbyggnader i Konungarnas dal. Om denna plats och de händelser som kom att utspelas här handlar Christian Jacqs nya romanserie "Vishetens sten" som består av fyra delar. Den första utkommer nu i 24 länder samtidigt.

Läs mer

Konungarnas dal

Christian Jacq

Konungarnas dal