Nobelfesten

Författare

Niklas Lindblad

Pawel Flato

Nobelfesten

2000-12-07

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2000-12-07

Kategori

Reportage

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151838175

Antal Sidor

160

Vikt (kg)

0.881

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Niklas Lindblad, Pawel Flato

The Nobel Banquet

Om boken

En bilddokumentation av en av de största, mest lysande och prestigefyllda festerna i världen. Ett grandiost spektakel med närvaro av pristagarna och deras familjer, det svenska kungahuset, samhällets absoluta toppar samt inbjudna hedersgäster från när och fjärran. I Pavel Flatos bästa bilder från de senaste sju årens evenemang skildras honoratiores i festskrud, dansen, köket, serveringen, framträdandena. Här finns stämningen, glansen, prakten men också de obevakade ögonblicken bakom kulisserna. Niklas Lindblad, mångårig kommentator av Nobelfesten på TV, guidar bland bilderna.

Läs mer

Nobelfesten

Niklas Lindblad, Pawel Flato

Nobelfesten

Om boken

Det är lusten och nyfikenheten på nya smakupplevelser som driver Niklas Lindblad att ge sig i kast med än den ena än den andra råvaran som bas för sina egenproducerade viner. ?Intresset för vin har aldrig varit större?, hävdar han bestämt. ?Även vi i Norden kan pröva på livet som egna vinodlare med vin från råvaror som finns i trädgården och i naturen. Bär och frukter som inte blivit sylt eller saft får i olika blandningar eller var för sig, jäsa till viner, fullmatade med sommarens doft och smak. Här får både nybörjaren och den erfarne råd, tips och recept som resulterar i välfyllda vinställ och spännande upptäckter för smaklökarna.? Men han nöjer sig inte med bara sommaren. Bokens cirka 30 recept är indelade i kapitlen vår, sommar, höst och ? vinter! Apelsin- eller fikonvinet passar perfekt i advent, slånbärs- eller palsternacksvinet till skördefesten i oktober och fläderblomsvinet hör förstås våren till. Är det inte krångligt då? Nja, Niklas skriver en hel del om överraskningar och fällor att undvika. Känner man till dessa är det egentligen rätt enkelt. Vad som krävs är några få hjälpmedel, koncentration och tid. ?Vinet lever efter sin egen makligt tickande klocka i jäskärlet, damejeannen och flaskan. Njutningen av att själv få bestämma över varje led i tillverkningen, från valet av råvara till den slutliga lagringen med egenhändigt formgiven etikett blir enkel att klä i ord när man läppjar på slutresultatet.?

Läs mer

Eget vin av frukt och bär

Niklas Lindblad

Eget vin av frukt och bär