Italienskt på 30 minuter

Författare

Fran Warde

Översättare

Jeanette Johansson

Italienskt på 30 minuter

2002-03-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Jeanette Johansson

Författare

Publiceringsdatum

2002-03-22

Bokinformation

Originaltitel

30 Minute Italian

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

David Loftus

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151839981

Antal Sidor

128

Vikt (kg)

0.891

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

296

Bredd (mm)

215

Böcker av författaren

Om boken

I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härliga recept.

Följ med på en lockande matresa till de små byarna på landsbygden i Gascogne i södra Frankrike. Bland vindlande byvägar, vingårdar, krogar, odlare, marknader och uteserveringar har Joanne Harris samlat in dessa rustika recept med fräscha råvaror från de lokala marknaderna!
"Många av mina tidigaste minnen handlar om mat. Jag minns hur jag lagade pannlkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitre. Det är så många minnen som är förknippade med smak och doft av mat, så många platser och så många människor som kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept."
Författarduon, Joanne Harris och Fran Warde, har letat igenom de lokala marknaderna i Gascogne och samla idéer, recept, specialiteter och historier.
De flesta recepten är enkla och omfattar allt från soppor och sallader till fisk, kött och desserter. De har testats, anpassats och omskapats för att passa dig, ditt kök, din familj och dina vänner.

Läs mer

Joanne Harris, Fran Warde

Det franska lantköket

Om boken

"Många av mina tidigaste minnen är förknippade med smak och doft av mat. Många platser och många människor kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept. Jag minns hur jag lagade pannkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitré när jag var tre år gammal. Jag minns långa sommarlov på ön Noirmoutier när vi gick på marknaden tidigt på morgonen, eller när vi grillade sardiner på ett fyrfat i sanden..." Så skriver succéförfattarinnan Joanne Harris på bokens baksida. I sin egna kokbok Det franska köket har hon samlat familjerecept som gått i arv i generationer. Alltifrån mormors festivalkaka till klassiska franska rätter som Moules Marinière eller Boef en Daube. Här finns frestande recept på grytor, soppor, stekar, sallader, pajer och grönsaker. Fågel fisk och allt gott mittemellan! Samarbetet mellan en författare som älskar mat och en tidigare köksmästare som älskar att skriva om mat har resulterat i en samling enkla men eleganta älsklingsrätter från en fransk familj. Boken är rikt illustrerad med mat- och miljöbilder.

Läs mer

Det franska köket

Joanne Harris, Fran Warde

Det franska köket

Om boken

Nästan all italiensk mat går fort att laga, eftersom den bygger på färska råvaror som tillagas utan onödig komplikation. Det italiensk köket, som utvecklats under många århundraden, är ändå mycket omväxlande. Recepten här är klassiska favoriter som har fått en modern touche. De visar att man kan laga aptitretande måltider med ett minimum av tid och ansträngning.
Här finns över 100 recept - också många vegetariska - som passar utmärkt som vardagsmat under hela veckan och till enklare bjudningar. Bland de lockande och omväxlande rätterna återfinns "Bruschetta", "Crostini", "Citron- och basilikaorzo", "Sicilianska auberginer", "Krämig polenta med dolcelatte och mascarpone", "Portionslasagne med svamp och mozzarella", "Cavolo nero med pancetta", "Grillad torsk med grönsaker", "Ugnsstekt fläskfilé med rosmarin och fänkål", "Chokladrisotto" och "Polentakaka med citron". Alla recept går att förbereda och tillaga på 30 minuter eller mindre. Här finns också en innehållsrik inledning med en ordlista över ovanliga ingredienser som används i recepten.

Läs mer

Italienskt på 30 minuter

Fran Warde

Italienskt på 30 minuter