Gåtfulla platser i Sverige (STF)

Författare

Stig Linnell

Gåtfulla platser i Sverige (STF)

Svenska

2003-03-13

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kulturhistoria

Författare

Publiceringsdatum

2003-03-13

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151841298

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.748

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

240

Bredd (mm)

170

Böcker av författaren

Om boken

Följ med på en tur i det ruskiga Stockholm! Med den här boken i hand blir promenaden genom stan en verklig rysare. Det är inga smultronställen du lär dig hitta här, snarare dunkla prång där giftsvampen frodas. Här finns adressen till huset där Axel von Fersens blodiga vålnad vandrar om nätterna, stenhögen som är resterna av Stockholms sista galge, kajen där uttrycket "ståplats i Nybroviken" sägs ha uppstått och idyllen som är byggd på en massgrav från pesthösten 1710. Vilka kusliga historier ligger bakom namnet "Spökslottet" på ett hus vid Drottninggatan? Varför brinner Katarina kyrka gång på gång? Vilka var "Främlingarna" som mumlar under sin gravsten på Johannes kyrkogård om nätterna? Vem är den Grå Mannen som hemsöker Stockholms slott? I Stockholms spökhus får du veta. Mer ur innehållet: Gideon - Stockholms äldsta spöke, Mordet i Gråmunkekyrkan, Lasse Lucidors död, Andeskådarens hus, Spöket i Skanskvarn, Djävulen på Luntmakargatan, Likvakan på Karlberg, Mordet på Kungsholmsbron, Grevinnan i hörnrummet på Kungsholmstorg 16, Suckarnas gång, Liktåget på Storgatan, Det silverfärgade spöktåget...

Läs mer

Stig Linnell

Stockholms spökhus

Om boken

Det finns platser som i århundraden satt människors fantasi i rörelse och givit upphov till myter, sägner och skrönor. Här berättar Stig Linnell om en rad mytiska ställen runt om i Sverige: Ale stenar, Blå jungfrun, Bråvalla hed, Gamla Uppsala, Skaga offerkyrka i Tivedens skogar... Det har blivit en spännade bok om vår historia, men också om den muntliga tradition som aldrig bekräftats vetenskapligt. Stig Linnell har tidigare utgivit bl.a. Stockholms spökhus och Svenska skurkar.

Läs mer

Gåtfulla platser i Sverige

Stig Linnell

Gåtfulla platser i Sverige

Om boken

I Svenska skurkar berättar reportern Stig Linell om några av den svenska kriminalhistoriens mest fascinerande förbrytare. Här finns kusliga mord, tragiska livsöden, farsartad komik och den klassiska deckarens alla rafflande ingredienser. Men alltihop har faktiskt hänt i verkligheten. Möt bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson, 30-talets kriminella superkändisar, korpral Strid som på Oscar I:s tid stal motsvarande 65 miljoner i Sveriges första bankkupp, Erik von Arbin, bombmördare i 20-talets Stockholmssocietet, Siri T., svindlande aktieklippare 70 år före finansvalparna, Algoth Niska, smugglarkung på Östersjön och Karl Vesterberg, mannen som skänkte svenska språket uttrycket ?Sol och Vår?. Stig Linnell är journalist och författare, bosatt i Stockholm. Som kriminal- och socialreporter dras han till samhällets skuggsidor. Som författare gräver han gärna på historiens mörka bakgårdar.

Läs mer

Svenska skurkar

Stig Linnell

Svenska skurkar