Växthus

Författare

Malin Löfstrand

Tina Hellberg

Växthus

Svenska

2004-03-18

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Inspirationsböcker

Författare

Publiceringsdatum

2004-03-18

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Stellan Herner

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151842097

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

1.146

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

270

Bredd (mm)

230

Böcker av författaren

Om boken

En glaskupa som skydd för de första salladsbladen, ståtliga orangerier, moderna växthus för fröodling och nästan förfallna gurkhus... Under flera år har Tina Hellberg och Stellan Herner besökt olika växthus runt om i landet och fångats av deras skönhet och magi. "Vi vill skildra känslan när man stiger in i ett växthus. Doften, värmen, fukten och ljusets inverkan på både människor och växter. Varje plats förmedlar olika kunskaper och erfarenheter."

Stellan Herners fantastiska foton, Tina Hellbergs personliga texter, Malin Löfstrands råd om odling och Sarah Sheppards form... Växthus - drömmar av glas är en generös och vacker bok som vänder sig till såväl trädgårds- som arkitekturintresserade.

Tina Hellberg är sedan 1995 mat- och inredningsstylist och skribent i bland annat Residence och Elle Interiör. Hon har arbetat med bufféer och förädling på Rosendals Trädgård och har under några år deltagit i arbetet vid Vita Bergens handelsträdgård. Hon har nyligen publicerat Lilla kokboken för unga kockar, som har blivit mycket uppmärksammad.

Stellan Herner är fotograf med inriktning på inredning, arkitektur, mat och porträtt. Hans bilder har bland annat publicerats i Elle Interiör/Deco världen över. Han har tagit fotografierna till René Voltaires kokbok Alltid hungrig, som utkom våren 2003.

Malin Löfstrand är trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård och hon har även arbetat för Mikado bygg. Hon har tidigare publicerat korta texter i böckerna Rosendals Trädgårdscafé (1994) och Trädgårdsmöten på Rosendal (2001).

Läs mer

Malin Löfstrand, Tina Hellberg

Växthus