Mordboken

Författare

Jonathan Kellerman

Översättare

Nils Larsson

Mordboken

Svenska

2004-04-16

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Nils Larsson

Författare

Publiceringsdatum

2004-04-16

Bokinformation

Originaltitel

The Murder Book

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Läsordning

16

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151842134

Antal Sidor

336

Vikt (kg)

0.706

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

En skakande berättelse om ondska, godhet och synd, en skrämmande resa in i de mänskliga hjärnans mörkaste vrår... Mardrömmen börjar med att psykolog Alex Delaware får ett märkligt paket utan avsändare. Inuti finns ett album med fruktansvärda fotografier av brottsplatser. Bilderna säger inte Alex något men när hans vän, Los Angeles-polisen Milo Sturgis får syn på en av dem, ett foto på en ung strypt kvinna, blir han djupt skakad. Detta var nämligen ett av hans första mordfall, ett brutalt mord som han aldrig lyckades lösa, eftersom fallet lades ner trots att han kommit en bit på väg i sina undersökningar. Nu, två decennier senare, har någon valt att låta det förflutna återuppstå. När Alex och Milo börjar gräva i den tjugo år gamla historien, sätter de sina egna liv på spel. Medan de skalar bort lager efter lager av mörka hemligheter, förstår de att det bortglömda mordet på den unga flickan har fått följder som sträcker sig långt bortom förlusten av en enda människas liv.

Läs mer

Jonathan Kellerman

Mordboken

Om boken

Lauren Teague är en vacker, utmanande och stökig tonårsflicka. För att få hjälp tar hennes föräldrar Lauren till Alex Delawares mottagning. Alex gör vad han kan för att få kontakt med henne, men Lauren uteblir efter bara ett par möten. Åratal efter Laurens korta behandling möts de igen i ett oväntat - och för båda skamfyllt - sammanhang; Lauren och annan ung kvinna uppträder som strippor på en svensexa där Alex Delaware är med. En tid senare hittas Laurens kropp på en bakgata - hon är brutalt mördad, avrättad med flera pistolskott. Trots att hans vän, kommissarie Milo Sturgis som har hand om fallet, avråder honom börjar Delaware nu göra sin egna efterforskningar. Det visar sig att Lauren en tid har försörjt sig som prostituerad, men till slut skrivit in sig vid universitetet för att studera psykologi. Av en slump får han veta att en annan flicka från universitetet har försvunnit ett år tidigare. Alex försöker koppla ihop de två försvinnandena. Som vanligt bjuder Jonathan Kellerman på en spännande och skickligt hopkommen thriller i olika Los Angeles-miljöer. Jonathan Kellermans böcker går ut i miljonupplagor i USA och översätts till en rad språk. Blodsband är hans sextonde bok på svenska. Översättning: Nils Larsson

Läs mer

Blodsband

Jonathan Kellerman

Blodsband

Om boken

Eldon Mate kallas Doktor Död eftersom han brukar hjälpa människor ut på "den sista resan". En kall morgon hittas han själv svårt lemlästad i sin skåpbil. Han är dessutom fastspänd vid sin egen uppfinning, dödsmaskinen Humanitron. Vad polisen behöver är en brottsprofil och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen kallar in sin vän psykologen Alex Delaware. Alex känner sig olustig till mods inför uppdraget. Han har nyligen behandlat en flicka vars mor tagit livet av sig, troligen med hjälp av doktor Död. Så tar en FBI-agent kontakt, Leimert Fusco. Han har mängder av material om en alternativ doktor Död. Denne har inte bara tagit livet av redan döende utan också ägnat sig åt rena lustmord. Men Fusco är eftersökt av sina egna - han är ute och jagar för egen del. Hans cancersjuka dotter har troligen mördats av den alternative doktor Död. Genom noggrant studium av Fuscos rapport finner Alex till slut lösningen - kanske är det för sent. Efter en dramatisk jakt upp i de ödsliga bergen lyckas man i sista stund rädda den som skulle bli mördarens nästa offer.

Läs mer

Doktor död

Jonathan Kellerman

Doktor död

Om boken

Psykologen Alex Delaware är tillbaka! I Monstret brottas han och hans vän Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen med ett av de mest fruktansvärda fallen under hela sin karriär. Hur kan en psykotisk man som ser ut att sakna alla själsförmögenheter - ett kolli som förvaras på en säker avdelning för mentalt sjuka - förutsäga brutala mord? En ung man med skådespelardrömmar hittas död i bagageluckan på en bil. Han är sågad mitt itu. Några månader senare återfinns en ung kvinnlig psykolog vid ett mentalsjukhus mördad och stympad. Morden påminner om varandra. När rapporter om en interns virriga babbel börjar likna skrämmande profetior om ytterligare mord dras Delaware och Sturgis in i en virvel av familjetragedier, hämnd och manipulationer - både inom sjukhuset och ute på Los Angeles gator. Den slutgiltiga upptäckt de gör ger en ny och skrämmande innebörd åt begreppet monster. Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Monstret är hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware - liksom författaren barnpsykolog - och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.

Läs mer

Monstret

Lisa Bjärbo, Jonathan Kellerman, Åsa Anderberg-Strollo

Monstret

Om boken

Med Billy Straight inleder Jonathan Kellerman en serie spänningsromaner med den begåvade och vackra polisassistenten Petra Connor i huvudrollen. Men även här finns hans tidigare hjälte, psykologen Alex Delaware med - om än i bakgrunden. Kanske har Jonathan Kellerman aldrig varit så bra som här. Tolvårige Billy Straight - en lika brådmogen som öppen och känslig pojke med stark känsla för vad som är rätt och fel - har rymt hemifrån och slåss nu för sin överlevnad i träsket av ondska på några av Los Angeles värsta gator. Sent en natt ser han från sitt gömställe på gatan en man brutalt slakta en kvinna! Offret visar sig senare vara exhustrun till en känd tevepersonlighet med en egen historia av våld i hemmet. Billy hamnar så i fokus för en skrämmande uppmärksamhet från såväl media som mördaren själv! När han flyr för sitt liv har han bara sin medfödda begåvning att lita till. En av dem som är honom i spåren är en möjlig räddare i nöden: Petra Connor, en tuff, begåvad och vacker kriminalassistent med ett eget förflutet.

Läs mer

Billy Straight

Jonathan Kellerman

Billy Straight