Beskrivning
Detaljer
Bokinformation
Språk
Svenska
Originalspråk
Svenska
Omslagsfotograf
Tina Axelsson, Susanna Blåvarg
Produktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151842271
Antal Sidor
120
Vikt (kg)
0.644
Ryggbredd (mm)
12
Höjd (mm)
225
Bredd (mm)
250
Böcker av författaren
Om boken
"Att äga en bärbuske och strunta i att plocka bären är detsamma som att sätta in pengarna på banken och strunta i att ta ut dem." Det säger författaren till Bär & bakverk. Och det är med smittande entusiasm Elisabeth Johansson visar hur man fixar allt från havtornspaj till hallontarteletter.
Bär & bakverk är en annorlunda bärbok med enkla recept och grundläggande fakta om 16 svenska bär: smultron, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär, körsbär, björnbär, blåbär, hjortron, lingon, rönnbär, fläder, salmbär, aronia, åkerbär och havtorn.
Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Bären är delikata som smakbärare och skänker färg, konsistens och innehåll till bokens bakverk.
Varje bär har fått sitt kapitel med en personlig beskrivning om var de växer och vilket släkte de tillhör. Dessutom står det lite om näringsinnehåll och vad som passar bra att göra med de olika bären.
Recepten är okomplicerade och till för att skapa lust både att plocka bären och att baka goda bakverk. Här finns något för alla och boken innehåller såväl den enklaste smulpajen som de mer avancerade moussebitarna och tårtorna.
Avslutningsvis går Elisabeth Johansson igenom tillbehör och grunddegar och ger allmänna tips om bakning.
Läs mer
Elisabeth Johansson
Bär & bakverk
Om boken
Läs mer
Elisabeth Johansson
Buffé!
Om boken
Läs mer
Elisabeth Johansson
Iskallt!