Buffé!

Författare

Elisabeth Johansson

Buffé!

Svenska

2007-05-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2007-05-15

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Tina Axelsson, Susanna Blåvarg

Format

Kartonnage, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848808

Antal Sidor

120

Vikt (kg)

0.52

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

212

Bredd (mm)

235

Böcker av författaren

Om boken

Efter sin uppväxt, som till stora delar tillbringades i mammas (Kerstin Gräbners) restaurangkök på Lasse-Maja i Barkarby, har Elisabeth Johansson ägnat sig åt profesionell matlagning i många olika sammanhang. Hon har arbetat på Victoria i Kungsträdgården, på Grand Hotel, drivit eget ? Strandrestaurangen i Mariefred ? i åtta år, varit i flera omgångar på Fjäderholmarna, på Rosendals Trädgårdscafé, Restaurang Videgård och hos Jan Danielsson på Villa Källhagen. De senaste två åren har hon varit menyansvarig på en stor cateringfirma. Hon har lagat all sorts mat men haft en särskild dragning åt konditorivarorna och desserterna. Elisabeth har bland annat tävlat i SM med desserter två gånger. Men hon har också lagat mat till tre nobelfester och gjort festmiddagar till afrikanska ambassaden. Elisabeth Johansson vet vad folk vill ha på sina buffébord. Hon har lagat det. Tusen gånger. I boken presenteras nya fräscha favoriter varvade med klassiker på nya sätt. Självklart kan man plocka ihop recepten efter eget huvud men kompletta förslag finns för alla de tillfällen man kan tänka sig att duka upp en buffé till: dop, konfirmation, studentmottagning, poolparty, jul, påsk, midsommar, kräftskiva, bröllop, Halloween, barnkalas, trädgårdsfest, nyår och så vidare. Tina Axelsson och Susanna Blåvarg har tagit de fantastiska bilderna och Ove Lindfors har gjort formen till denna vackra och mycket användbara bok.

Läs mer

Elisabeth Johansson

Buffé!

Om boken

"Att äga en bärbuske och strunta i att plocka bären är detsamma som att sätta in pengarna på banken och strunta i att ta ut dem." Det säger författaren till Bär & bakverk. Och det är med smittande entusiasm Elisabeth Johansson visar hur man fixar allt från havtornspaj till hallontarteletter.

Bär & bakverk är en annorlunda bärbok med enkla recept och grundläggande fakta om 16 svenska bär: smultron, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär, körsbär, björnbär, blåbär, hjortron, lingon, rönnbär, fläder, salmbär, aronia, åkerbär och havtorn.
Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Bären är delikata som smakbärare och skänker färg, konsistens och innehåll till bokens bakverk.
Varje bär har fått sitt kapitel med en personlig beskrivning om var de växer och vilket släkte de tillhör. Dessutom står det lite om näringsinnehåll och vad som passar bra att göra med de olika bären.
Recepten är okomplicerade och till för att skapa lust både att plocka bären och att baka goda bakverk. Här finns något för alla och boken innehåller såväl den enklaste smulpajen som de mer avancerade moussebitarna och tårtorna.
Avslutningsvis går Elisabeth Johansson igenom tillbehör och grunddegar och ger allmänna tips om bakning.

Läs mer

Bär & bakverk

Elisabeth Johansson

Bär & bakverk

Om boken

Jag har alltid älskat glass ? det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass?, säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt! Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004 och som redan fått tryckas i ny upplaga. ?Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak.? Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att ?rocka loss? med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula! Här är massor av enkla recept! Visst är det gott med glass?

Läs mer

Iskallt!

Elisabeth Johansson

Iskallt!