50 sätt att mörda en snigel

Författare

Sarah Ford

Översättare

Stig Linell

50 sätt att mörda en snigel

Svenska

2004-05-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Stig Linell

Författare

Publiceringsdatum

2004-05-24

Bokinformation

Originaltitel

50 ways to kill a slug

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843452

Antal Sidor

96

Vikt (kg)

0.152

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

155

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Massor av underhållande, organiska, strategiska, roliga och kemiska sätt att skydda trädgården mot grannskapets katter, slemmiga sniglar och flygande odjur.

Spektakulära odlingskatastrofer kan alla råka ut för, till och med professionella trädgårdsmästare. Naturen är nyckfull, så är det och så har det alltid varit - men det är just därför som naturen är så spännande.
Visst är det nedslående att vakna en morgon och upptäcka att favoritplantan har utplånats. Du kanske rent av frestas att kasta in spaden, det verkar ju finnas arméer av glupska marodörer som väntar på att gå till anfall så fort du sänker garden.
Ge inte upp. Med lite kunskap och en gnutta hjälp från omgivningen kan du ta kontrollen, och sedan kommer din trädgård att frodas!

Sarah Ford har skrivit den populära boken 50 sätt att mörda en snigel - Möjliga och omöjliga metoder att överlista och döda trädgårdens fiende nr 1 (Prisma, 2004).

Läs mer

Sarah Ford

Sniglar, småkryp och andra inkräktare

Om boken

50 sätt att mörda en snigel är den perfekta presentboken till alla trädgårdsodlare: en praktisk och underhållande liten handbok om hur man bekämpar trädgårdens fiende nummer ett. Förberedelser kan vara att hålla trädgården välstädad så att sniglarna inte har några gömställen, kratta fram snigelägg till glädje för traktens fåglar eller utplåna snigelspår för att lura de jäklarna vilse. Avspärrningar är växter som (för sniglar) luktar apa, pulver som skär sönder deras magar, sot som torkar ut dem, hår och sågspån som de har svårt att krypa över. Fällor kan gillras med öl (sniglarna blir fulla, ramlar i ölfatet och drunknar), kaffe (de tar gärna en tår men dör av det), fuktiga mattbitar (där tränger de ihop sig så att man lätt kan dumpa dem i komposten). Lockbete är till exempel havrekli som sväller i snigelns mage och får den att explodera. Ekologiska vapen är snigelätare som trastar, paddor, igelkottar och (effektivast av allt) ett gäng mördarhöns! Kemiska mirakelmedel finns som pellets eller sprej att köpa färdigt. Man kan också blanda egna giftbrygder eller ? enklast av allt ? strö salt på snigeln. Då skrumpnar den ihop och dör. Knäppa idéer finns det gott om i kriget mot sniglarna. De värsta är samlade i ett särskilt kapitel. Man kan till exempel bjuda in sina vänner till snigelmördarparty, ordna tävling om vem som skjuter snigel längst med slangbella, köra en snigel-shake i mixern och mata fiskar med geggan, flambera sniglar med ogräsbrännare eller dumpa dem hinkvis på uppfarten och köra över dem med bilen.

Läs mer

50 sätt att mörda en snigel

Sarah Ford

50 sätt att mörda en snigel