Jakt i Norden

Författare

Sten Christoffersson

Bernt Karlsson

Göran Bengtsson

Jörgen Hermansson

Ole Kirkemo

Ulf Lindroth

Ole Andreassen

Jakt i Norden

2006-11-24

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Illustratör

Elin Brander

,  

Joel Björkman

,  

Lennart Molin

Publiceringsdatum

2006-11-24

Kategori

Jakt & fiske

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Illustratör

Elin Brander, Joel Björkman, Lennart Molin

Format

Inbunden, Inbunden, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843650

Antal Sidor

272

Vikt (kg)

1.348

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

268

Bredd (mm)

230

Böcker av författaren

Om boken

Det klassiska referensverket för såväl nya som gamla jägare, har nu reviderats i en ny utgåva. Boken går igenom alla sorters jakt, och har omfattande avsnitt om jakthundar, skytte och vapen.

Jakt i Sverige och övriga Norden är den perfekta introduktionen för nya jägare, men ger också matig information och inspiration till den rutinerade jägaren.

Läs mer

Sten Christoffersson

Jakt i Sverige och övriga Norden

Om boken

Jakt i Norden är den stora boken om jakt, skapad av Sten Christoffersson, en av Sveriges främsta jaktskribenter. En inspirerande bok för både nya och rutinerade jägare som vill berika sitt vetande om jakt, jaktvapen och hundar.

Jakt i Norden rymmer rikt illustrerade och faktaspäckade kapitel om allt ifrån jaktens historia till de modernaste vapnen, från rådjursjakt och älgjakt till småviltjakt och kustjakt. Det första stora kapitlet behandlar uttömmande jägarens vapen. Vi får lära oss om hagelvapen och kulvapen, om kombivapen och om grundläggande ballistik, olika kalibrar, kikarsikten med mera. Så beskrivs inskjutning samt det praktiska skyttet med specialträning för olika jaktformer. Nästa kapitel behandlar jakthunden: drivande, stående och stötande hundar, apporterande hundar, älghundar, grythundar ... Så kommer vi till själva jakten. Boken beskriver utförligt i ord och bild alla former av älgjakt med och utan hund. Men också vildrensjakt och hjortjakt, vildsvinsjakt och rådjursjakt med hagel- och kulvapen. Jakten på Nordens fyra stora rovdjur är ett särskilt kapitel som beskriver jakten på björn, lo, järv och varg. Säljakt är ett annat specialkapitel. Småviltsjakt i skogslandskap innefattar olika jaktformer på jakt på hare, skogsfågel, räv, grävling och mårdhund. I jorbrukslandskapet bedrivs trampjakt och klappjakt på hare, vildkanin, fasan, duvao ch gås. Medan småviltjakten i fjällvärlden riktar in sig på ripa och har, och vid inlandsvattnen och kusten jagar vi änder och gäss men även bäver.

Huvudförfattare och redaktör är Sten Christoffersson. Medförfattare är Bernt Karlsson, Göran Bengtsson, Jörgen Hermansson, Ole Andreassen, Ole Kirkemo och Ulf Lindroth.

Läs mer

Jakt i Norden

Sten Christoffersson, Bernt Karlsson, Göran Bengtsson, Jörgen Hermansson, Ole Kirkemo, Ulf Lindroth, Ole Andreassen

Jakt i Norden

Om boken

För de flesta verkligt intresserade jägare är jakten en totalupplevelse där bytet naturligtvis är en väsentlig del, men inte huvudsaken. Däremot finns en tydlig koppling mellan jaktupplevelsen och hundens prestation.

Hunden är utan tvekan jägarens näst vapnet viktigaste redskap. Förutom att en god jakthund gör jakten effektivare är det bra mycket trevligare att jaga med hund än utan.
Till skillnad från jägarens övriga hjälpmedel är ju hunden ett levande väsen och kräver därför oändligt mycket mer omsorg än till exempel det mest sofistikerade vapen. Bössan kan stå utan tillsyn i vapenskåpet när det inte är jakt, men hunden kräver någon form av engagemang och skötsel årets alla dagar. Mest handlar det om triviala ting som mat och rastning, men alla jakthundar behöver också uppfostras, dresseras och tränas, om än i varierande grad beroende på ras och användningsområde.
Svenska jägare använder sig regelbundet av ett sextiotal olika hundraser. Dessutom förekommer en del mer eller mindre medvetna raskorsningar, framför allt vid vildsvinsjakt. Naturligtvis jagar dessa raser och korsningar inte på lika många olika sätt, även om det finns fog för påståendet att varje ras arbetsmässigt skiljer sig åtminstone något från alla andra. Ofta är emellertid de individuella skillnaderna inom en och samma ras större än genomsnittsolikheterna mellan närstående raser.
I boken Jakthundar presenteras alla raser och deras specialiteter i ord och bild. Dessutom finns ett gediget träningsavsnitt och ett intressant avsnitt om jakthundsavel. Helheten blir en komplett handbok och uppslagsbok för alla jägare och andra jakthundsintresserade.

Läs mer

Jakthundar

Sten Christoffersson

Jakthundar

Om boken

Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!

Läs mer

Vilt & Fisk

Sten Christoffersson, Göran Cederberg

Vilt & Fisk