Småbarnshandboken

Författare

Joachim Stokstad

Lotta Stokstad

Småbarnshandboken

Svenska

2005-04-07

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2005-04-07

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843988

Antal Sidor

176

Vikt (kg)

0.34

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

Ett fungerande tips som hjälper en pressad barnfamilj är guld värt - här är över 400! Samtliga prövade i verkliga livet i författarnas egen trebarnsfamilj. För några öre tipset får du ett rikare familjeliv.

Vad ska man ge en treåring i present? Hur får man bort tuggummi ur håret? Hur får man hårluggen rak när man ska klippa den? Kan man göra egen vätskeersättning till sitt magsjuka barn när apoteket är stängt och läget känns akut?
Vilka lekar fungerar på femårskalaset? Och hur var det man gjorde den där roliga lekleran nu igen?
Denna välfyllda bok innehåller praktiskt användbara, handfasta knep och goda råd baserade på egen erfarenhet.
Sedan den första upplagan av boken kom 1993 har mycket hänt, både när det gäller barnens vardag och föräldrarnas.
Klimatet på arbetsmarknaden har hårdnat, informationsmängden fortsätter att öka och uppmaningarna från både dagis och skola om föräldramedverkan tycks komma allt oftare.
Det är mycket att tänka på som förälder och sällan har en föräldrageneration varit så engagerad och ambitiös som dagens. Därför är det extra skönt att få tips av någon med erfarenhet, och som med lite distans kan se vad som kan vara viktigt och värdefullt i samvaron med barnen.
Här finns redskapen som bringar ordning i tillvaron. Tipsen handlar om allt från lekar, skötsel och omvårdnad till säkerhet, sömn, resor, konfliktlösning, kläder och dokumentation.
I Nya Småbarnshandboken har författarna Joachim och Lotta Stokstad gått igenom och moderniserat boken och kompletterat med ännu fler tips.

Läs mer

Joachim Stokstad, Lotta Stokstad

Nya Småbarnshandboken

Om boken

Vad ska man ge en treåring i present? Hur får man bort tuggummi ur håret? Hur får man hårluggen rak när man ska klippa den? Kan man göra egen vätskeersättning till sitt magsjuka barn när apoteket är stängt och läget känns akut? Vilka lekar fungerar på femårskalaset? Och hur var det man gör den där roliga lekleran nu igen? Praktiskt användbara, handfasta knep och goda råd baserade på egen erfarenhet, det är vad det handlar om i denna välfyllda bok. Sedan den första upplagan av boken kom 1993 har mycket hänt, både när det gäller barns vardag och oss som föräldrar. Klimatet på arbetsmarknaden har hårdnat, informationsmängden har fortsatt att öka och uppmaningarna från både dagis och skola om föräldramedverkan tycks komma allt oftare. Många barn börjar också i skolan redan vid sex års ålder. Det är mycket att tänka på som förälder och det gör vi. Sällan har en föräldrageneration varit så engagerad och ambitiös som dagens. Därför är det extra skönt att få tips av någon som varit förälder ett tag och som med lite distans kan se vad som kan vara viktigt och värdefullt i samvaron med barnen. Planering, regler och rutiner är till stor hjälp i vardagen här finns redskapen som bringar ordning i tillvaron. Tipsen handlar om allt från lekar, skötsel och omvårdnad till säkerhet, sömn, resor, konfliktlösning, kläder och dokumentation.

Läs mer

Småbarnshandboken

Joachim Stokstad, Lotta Stokstad

Småbarnshandboken