Slut i lager
Beskrivning
Detaljer
Bokinformation
Språk
Svenska
Originalspråk
Svenska
Omslagsfotograf
Alexandra Aristarhova
Format
KartonnageProduktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151844558
Antal Sidor
96
Vikt (kg)
0.356
Ryggbredd (mm)
10
Höjd (mm)
190
Bredd (mm)
190
Böcker av författaren
Om boken
Båtmat vänder sig till de skeppare som tröttnat på frystorkat och konserver, och som längtar efter "riktig mat" också till sjöss. Här finns såväl recept som praktiska tips på hur man med enkla medel lagar läcker mat ombord.
Många fritidsskeppare lever på konserver och frystorkat, eller fastnar i en ständig upprepning av några enkla rätter i tron att riktig matlagning kräver en stor båt och ett välutrustat kök. Men så behöver det inte vara. I Båtmat hittar du ca 40 läckra, lättlagade och varierade recept som alla kan lagas i en hur liten och trång båt som helst på ett tvålågigt fotogenkök. Vad sägs om fårostpaj, kycklingsaltimbocca, thailändsk gryta, ratatouille, eller en svensk klassiker som raggmunk? Alla recept är avsedda för två personer men går lätt att multiplicera om man är flera i båten. Recepten kräver inte att du redan är en duktig kock, utan även köksnoviser skall klara av dem. Författarens uppsåt med boken är att inspirera alla båtmänniskor till att laga supergod mat ombord och att driva konservburkarna på flykten!
Förutom de läckra recepten finns också tips om bunkringen före avfärd så att man kan laga spännande och god mat av sådant man sedan hittar i mindre välförsedda skärgårdsbutiker, goda råd om både kylförvaring och uppvärmning, tips om vilka redskap som bör finnas i båten. Några rubriker: Mat under gång, Snabbt efter tilläggning, Lite pyssligare att laga, Gott om tid, Vid grillen, Bakning samt Tillbehör...
Anders Billing, som står för samtliga recept, har arbetat som kemiingenjör, skogshuggare, musiker och matentusiast. Han har varit fritidsseglare sedan barnsben.
Folke Johansson, fotograf och filmare, arbetar med spelfilm och dramaserier för SVT. Han är också en passionerad fritidsseglare.
Läs mer
Anders Billing
Båtmat
Om boken
Campingliv kan faktiskt vara annat än frystorkat och konserver. I Tältmat inspireras läsaren att trolla fram goda och lättlagade läckerheter med enkla hjälpmedel - på campingkökets enda låga!
Tältmat är en guide till hur man njuter av semesterlivet i tält. Om konsten att laga härlig mat med lätt packning och enkla ingredienser. Författaren utgår från att man ungefär var tredje dag har möjlighet att besöka en livsmedelsaffär, och att läsaren kanske till och med har tillgång till en kylväska. Här finns god och inspirerande mat anpassad till campingkökets enda låga, enligt principen maximal smak med lätta råvaror. Och den är så lättlagad att även tältkocken får känna sig ledig! Här hittar vi riktig mat som känns bekant från det "vanliga" köket, medan konserver och frystorkad mat lyser med sin frånvaro.
Utöver recepten finns även en praktisk utrustningslista och smarta tips kring bunkring och tillagning.
Läs mer
Anders Billing
Tältmat
Om boken
Läs mer
Anders Billing
Husvagnsmat