Uppletande

Författare

Git Jering

Uppletande

Svenska

2005-10-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Publiceringsdatum

2005-10-14

Illustratör

Nisse Nilsson

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Hunden i arbete

Omslagsfotograf

Terje Olausson, Annika Hedner

Illustratör

Nisse Nilsson

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151845623

Antal Sidor

80

Vikt (kg)

0.304

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

170

Böcker av författaren

Om boken

2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Valpboken ger hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund. Valpboken handlar om hur härligt det är att umgås med en valp och följa dess utveckling. Hur spännande det är att studera valpen och lära sig förstå vad den menar och varför den reagerar som den gör i olika situationer. Och, inte minst, hur du ska göra för att få den att förstå vad du vill att den ska göra. Den handlar också om tankar innan valpköpet, utvecklingsfaser och lydnadsträning. Boken är uppbyggd i fyra delar: ? Allmän hundkunskap ? Hur man hanterar och sköter hunden ? Lär din hund grunderna för en god allmänlydnad ? Förslag på hur du aktiverar din hund på ett bra sätt Boken kan läsas och användas av dem som redan har skaffat, eller är på väg att köpa valp. Den fungerar också bra som kurslitteratur för instruktörer som har valpkurser eftersom den innehåller så många olika lydnads- och aktiveringsövningar anpassade för den lilla valpens förmåga att lära.

Läs mer

Git Jering

Valpboken

Om boken

Uppletande är en mycket positiv träning för hunden som ger både fysisk och psykisk stimulans. I klartext innebär det att hunden lär sig att avsöka ett område med hjälp av luktsinnet och hitta det gömda föremålet, för att sen lämna det till sin ägare/förare. Alla hundar, oavsett ras, mår bra av att använda sin nos och sin hjärna. Uppletande för tävling och aktivering vill stimulera hundägaren till en aktiv träningsform för sin hund. Boken har Svenska Brukshund- klubbens tävlingsverksamhet som grund, men det betyder inte att man behöver vara tävlingsinriktad för att ha glädje av läsningen. Uppletande för tävling och aktivering tar upp inlärning och problemlösning samt innehåller tips både för aktivering och tävling. Den vänder sig till alla som har intresse av att träna eller tävla uppletande, oavsett nivå.

Läs mer

Uppletande

Git Jering, Nisse Nilsson

Uppletande

Om boken

Att träna sök är en härlig och rolig sysselsättning för både hund och människa. Hunden får både psykisk och fysisk motion samtidigt som den får tillfälle att använda sin näsa. Hundföraren får komma ut i naturen och röra på sig i ett sammanhang som kräver koncentration och tankeverksamhet. Sök innebär att hunden med relativt hög näsa avsöker ett skogsområde för att finna ett antal gömda figuranter. Boken har Svenska Brukshundklubbens tävlingsverksamhet som grund men det betyder inte att man måste vara tävlingsintresserad för att ha glädje av läsningen. Sök för tävling och aktivering tar upp inlärning, problemlösning m.m. och vänder sig till alla som har intresse av att träna eller tävla sök, oavsett nivå.

Läs mer

Sök

Git Jering, Nisse Nilsson

Sök