Medelhavsköket

Författare

Clare Ferguson

Översättare

Anna Olsson

Anna Ohlsson

Medelhavsköket

2006-01-03

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2006-01-03

Översättare

Anna Olsson, Anna Ohlsson

Kategori

Allmänna kokböcker

Bokinformation

Originaltitel

Mediterraneo

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Martin Brigdale

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151846286

Antal Sidor

144

Vikt (kg)

0.779

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

242

Bredd (mm)

233

Böcker av författaren

Om boken

Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv! Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost). Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin. Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja. Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer). Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.

Läs mer

Clare Ferguson

Medelhavsköket