Smådjur

Författare

Tore Fonstad

Översättare

Ulf Svedberg

Smådjur

2006-04-27

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2006-04-27

Översättare

Ulf Svedberg

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Småkryb

Originalspråk

Danska

Format

Kartonnage, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151846545

Antal Sidor

65

Vikt (kg)

0.146

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

116

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Djurspår är en fälthandbok för dig som vill veta mer om spår av däggdjur och fåglar. En inspirerande bok som berikar dina naturvandringar.

Med "spår" menar vi allt från fotspår till spillning och andra tecken på djurens närvaro och rörelser i landskapet.
Djurspår täcker Sverige, Norge och Danmark men är användbar i större delen av Europa. Boken är rikt illustrerad med vackra och tydliga fotografier som gör det lättare för dig att undersöka en plats där djuren har rört sig i det fördolda.
Avsikten med boken är att inspirera dig och göra dina naturvandringar rikare. Ta med dig boken ut i naturen eller trädgården och bli djurdetektiv. Det är ju alltid mer spännande om man kan tyda vad som skett under de senaste timmarna eller kanske dagarna innan man själv kom till platsen.

Läs mer

Tore Fonstad, Verner Frandsen

Djurspår

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text.

Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar.

De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår.

Smådjur innehåller ett 60-tal vanliga smådjur: spindlar och insekter som fjärilar, flugor, steklar, sländor, syrsor och skalbaggar presenteras med både foton och teckningar.

· Kännetecken
· kort beskrivning av liknande djur som arten kan förväxlas med
· var djuret lever

Boken utkom för första gången 2006.

Läs mer

Smådjur

Tore Fonstad

Smådjur

Om boken

Lilla Naturserien är en naturboksserie för dem som vill lära sig känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna, småkrypen och djurspåren. Behändigt format, vackra och tydliga foton och teckningar, trevlig och lättbegriplig text. Den är skräddarsydd för dig som inte är specialintresserad men som gärna vill kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna, blommorna och småkrypen - för att det är roligt, och för att kunna svara när barnen frågar! Böckerna går lätt ner i fickan och innehåller grundfakta om just de arter som du ofta får syn på under skogspromenaden, på tomten på landet eller i trädgården hemma. De är vackert illustrerade, ofta med både foton och teckningar. De första fyra böckerna i Lilla Naturserien är: Blommor, Fåglar, Smådjur och Djurspår. Blommor innehåller ett 60-tal vanliga och lättigenkännliga blommor som presenteras med både foton och teckningar. · Kännetecken · kort beskrivning av de arter som blomman kan förväxlas med · var den växer, både landskapstyp och var i landet den finns · hur växten kan användas i hushållet och i örtmedicinen

Läs mer

Blommor

Tore Fonstad

Blommor