Världens hästraser

Författare

Nicola Jane Swinney

Översättare

Marianne Kristoffersson

Världens hästraser

2006-08-24

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Översättare

Marianne Kristoffersson

Författare

Publiceringsdatum

2006-08-24

Bokinformation

Originaltitel

Horse Breeds of the World

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Bob Langrish

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847085

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

1.088

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

273

Bredd (mm)

216

Böcker av författaren

Om boken

Hästar är också människor. Om det låter lite sökt, fråga vilken hästägare som helst. För hästägaren är hästen inte bara ett fortskaffningsmedel, en fritidsaktivitet eller ett tävlingsredskap, utan den är också en partner, en vän och en familjemedlem.

Vad är det hos hästen som fängslar oss så? Det är svårt att tro i dag, men människans och hästens första relation var den mellan jägaren och bytesdjuret. De tidiga hästarna jagades i sådan omfattning att de nästan utrotades. På vilket stadium människan upplevde det där "heurekaögonblicket" och insåg att hästen faktiskt var ett utmärkt fortskaffningsmedel och inte bara ett välsmakande mål mat, är inte känt.
Det är hästens förändrade roll som är orsak till uppkomsten av den stora mångfald av hästraser som vi har i dag, från den graciösa araben - sagohästen som lockar varje hästtokig liten flicka - till den mäktiga shirehästen, från Skottlands bastanta lilla shetlandsponny till Nord- och Sydamerikas iögonenfallande fläckiga ponnyer. Det som nästan alla dagens hästar har gemensamt är skönhet och behag, i förening med en naturlig samhörighet med människan och en vilja att vara till lags.
Världens hästraser är inte bara en uppslagsbok över raserna, den är också en resa i historien. Rikt illustrerad med fantastiskt vackra foton av Bob Langrish, är boken dessutom en ren njutning att bläddra i.

Läs mer

Nicola Jane Swinney

Världens hästraser