Afrodites skafferi

Författare

Inger Svanborg

Afrodites skafferi

Svenska

2007-04-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsokokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2007-04-10

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Pepe Nilsson

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847351

Antal Sidor

186

Vikt (kg)

0.603

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

190

Bredd (mm)

190

Böcker av författaren

Om boken

Afrodites skafferi är kokboken med alla de grekiska favoriterna, nya kombinationer samt avsnitt om olivolja, vin, honung och oliver.
Boken är fylld med inspirerande matfoton och vackra bilder från grekiska små torg, utsikten över det blåa havet, blå portar på vita hus skuggade av plataner, olivträd i rader i den heta solen...

Enligt den grekiska mytologin var det på Kythira som kärlekens gudinna, Afrodite, steg ur havet. Detta är anledningen till att grekerna själva kallar Kythira för kärlekens ö.
På denna ö bor sedan snart 10 år Inger Svanborg med sin man. Där verkar de som olivbönder. Med ett förflutet som hushållslärarinna och ett stort intresse för matlagning anammade hon snabbt den grekiska matkulturen och dess kokkonst. Under åren har hon respektfullt förfinat, utvecklat och moderniserat den traditionella grekiska husmanskosten och dess smaker. Och i denna bok även anpassat den efter våra svenska råvaror och dess möjligheter.
Välkommen att njuta en välsmakande resa bland de centrala delarna i det grekiska köket. Resan tar sin början i oliv-oljan och dess fantastiska egenskaper. Därifrån passerar vi örtkryddorna och grönsakernas förlovade land för att till slut landa i osten, nötterna och honungen. Under resans gång bjuds du allt från smårätter och röror till härliga måltider med kött, fisk och skaldjur.

Läs mer

Inger Svanborg

Afrodites skafferi