En kocks resa

Författare

Anthony Bourdain

Översättare

Claes Carlsson

En kocks resa

2007-04-25

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Översättare

Claes Carlsson

Författare

Publiceringsdatum

2007-04-25

Bokinformation

Originaltitel

A Cook's Tour. In search of the perfect meal

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847863

Antal Sidor

272

Vikt (kg)

0.622

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

236

Bredd (mm)

162

Böcker av författaren

Om boken

Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!

Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter - från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem "delikatesser" han har lyckats svälja ner på vägen:

1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga - tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks "next big thing", jag måste bara hitta några Berberkockar först…)

Läs mer

Anthony Bourdain

En kocks resa